VTH Netwerkbijeenkomsten

De Omgevingswet heeft veel impact op VTH-processen. Om ervaringen uit te wisselen, organiseert de VNG digitale netwerkbijeenkomsten VTH voor en door gemeenten, uitvoeringsdiensten van gemeenten en gerelateerde partners. Tijdens deze bijeenkomst stonden twee onderwerpen centraal: de aanpassing van de mandaatregeling in verband met de komst van de Omgevingswet en de aanwijzing toezichthouders onder de Omgevingswet.

Voor het eerste onderwerp heeft Wilma Ooms van de gemeente Schiedam uitgelegd hoe zij bezig zijn met de aanpassing van hun mandaat-regeling. Bij het tweede ontwerp heeft Sandra Anzion van de VNG een concept gepresenteerd van een voorbeeld aanwijzingsbesluit voor toezichthouders onder de Omgevingswet.

Praktijkvoorbeelden

Gemeente Schiedam heeft een overzicht mandaten onder de Omgevingswet opgesteld. Dit is geen uitputtende lijst, maar als voorbeeld om u verder op weg te helpen. Daarnaast stelt Omgevingsdienst Brabant Noord een aantal voorbeelden van een mandaatbesluiten en een mandaatvoorstel te beschikking. 

Gemeente Hoorn stelt een aanwijzingsbesluit toezichthouders ter beschikking. Deze kunt u hier bekijken. 

Terugkijken

Kijk hier de netwerkbijeenkomst VTH over de mandaatregeling en aanwijzingsbesluit toezichthouders terug. De bijbehorende PowerPoint presentaties kunt u vinden onder het kopje Bestanden. 

Klik hier om de netwerkbijeenkomst op volledig scherm te bekijken.