Omgaan met risico’s is dagelijkse kost voor gemeenten. Van grondexploitaties en onvoorspelbare kosten in het sociaal domein tot schade aan gemeentelijke gebouwen. Het is van belang om risico’s gestructureerd en systematisch te managen en te wegen. Hoe wordt risicomanagement een vraagstuk voor de hele organisatie en niet alleen van de afdeling Financiën? Hoe richt u de verzekeringsportefeuille optimaal in? Risicobeheer is ook het bouwen aan een veerkrachtige (resilient) gemeentelijke organisatie en lokale gemeenschap.

Gerelateerde onderwerpen

Blog
Door Chris Ravensbergen Vandaag 11538 stappen gezet, zie ik op m’n smartwatch. Lang niet slecht. Ik stap in bed en val in een tomeloze slaap. Bij het ontwaken check ik m’n slaappunten op het horloge en ik schrik ervan. Zo...
Blog
Het overkwam de Leidse burgemeester 2 maal kort achter elkaar: een verdwenen ambtsketen. Zo’n dubbele pech is curieus en zeldzaam. In het gewone leven is diefstal van de burgemeestersketting een witte raaf.
Blog
Mijn kinderen van 5, 7 en 9 zijn verslingerd aan de tablet. Streng optreden was niet te doen in tijden van thuisonderwijs en nu gaan influencerwijsheden bij ons over tafel als de waarheid in eigen persoon.
Blog
Als er 1 indicator veel aandacht krijgt, dan is het wel de R van het aantal COVID-19 besmettingen. Maar in gemeenteland is er ook een indicator R: de R van Resistance.

VNG Risicobeheer

Risico’s inventariseren, afwegen en doen wat nodig is om sterk te staan. VNG Risicobeheer ondersteunt gemeenten met kennis, diensten en producten voor integraal risicomanagement. In de Raadgever Risicobeheer leest u meer over risicomanagement en de rol van gemeenteraadsleden daarbij.

Risicobeheer in Weekoverzicht

Vrouw aan het werk achter de laptop

Wilt u nieuws over risicobeheer ontvangen in het Weekoverzicht? Pas uw voorkeuren aan in Mijn VNG.