VNG Realisatie werkt aan ontwikkel-, uitvoering- en handhavingsondersteuning. We doen dat als onderdeel van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Sinds 1 januari 2023 is VNG Naleving met VNG Realisatie gefuseerd.
Door decentralisatie van taken, ketensamenwerking en digitalisering is de gemeentelijke uitvoering en dienstverlening een flinke opgave. VNG Realisatie werkt aan een krachtige, lokale uitvoeringspraktijk. Daarbij ondersteunen we bij toezicht en handhaving in het sociaal domein. Door kennis van de wetgeving, de praktijk en ons brede netwerk zijn we de verbindende schakel tussen beleid en uitvoering.
Nieuws
Agenda
Missie en visie
De VNG werkt aan een krachtige lokale overheid en daarmee aan een betere samenleving. Binnen de vereniging richt VNG Realisatie zich op het organiseren van gezamenlijke oplossingen voor de maatschappelijke opgaven waarvoor gemeenten staan.
Organisatie
VNG Realisatie werkt ontwikkelgericht. We zijn geordend volgens de stappen in de ontwikkelcyclus van weten, proberen, maken en beheren. Op die manier werken we stap voor stap van goede ideeën naar staande dienstverlening voor alle gemeenten.
Realisatie
Door decentralisatie van taken, ketensamenwerking en digitalisering is de gemeentelijke uitvoering en dienstverlening een flinke opgave. VNG Realisatie werkt aan een krachtige, lokale uitvoeringspraktijk voor alle gemeenten.
Gezamenlijke Gemeentelijke Uitvoering
Samen met gemeenten werken we aan het sterker en slimmer maken van de uitvoering. We kopen samen in, werken samen aan nieuwe producten en diensten en spreken standaarden af. Dat doen we vanuit de Gezamenlijke Gemeentelijke Uitvoering (GGU) en het bijbehorende fonds GGU en subsidies vanuit het rijk. Elke gemeente draagt bij aan het fonds GGU en kan gebruik maken van de collectieve oplossingen.
Werkwijze
Samen Organiseren
Via Samen Organiseren willen gemeenten als 1 krachtige lokale overheid de (digitale) dienstverlening verbeteren, door een doelgerichte en efficiënte organisatie op te zetten waarmee we kunnen anticiperen op de toekomst.
Common Ground
Met de herinrichting van de informatievoorziening kunnen gemeenten de dienstverlening en bedrijfsvoering ingrijpend verbeteren. Common Ground is de informatiekundige visie die we daarbij gebruiken.
Uitvoeringstoetsen en impactanalyses
Met uitvoeringstoetsen beoordelen we nieuwe wet- en regelgeving voor gemeenten haalbaar en uitvoerbaar is. Met impactanalyses bekijken we hoe gemeenten de nieuwe wet- en regelgeving het beste kunnen invoeren.
Contact
Algemene contactgegevens
U kunt contact met ons opnemen via het Klantcontactcentrum van de VNG. Zij helpen u graag verder.
Mocht u rechtstreeks contact willen met het secretariaat van VNG Realisatie, dan kan dat ook:
Telefoon: 070 373 8008
E-mail: realisatie@vng.nl
Contact met de adviseurs van Naleving
Heeft u behoefte aan advies op maat over toezicht en handhaving in het sociaal domein? Of wilt u antwoord op specifieke (ook juridische) vragen? Neem dan contact op met één van de adviseurs van VNG Naleving uit uw regio.