Vanwege de maatregelen van het kabinet rondom het coronavirus zijn bijeenkomsten uitgesteld of gaan ze in een andere vorm door. Heeft u zich voor een bijeenkomst aangemeld, check dan altijd bij de organisatie zelf of deze nog wel doorgaat.

10 mei

Macht en tegenmacht zijn belangrijke thema’s in de landelijke democratie. Hoe is het gesteld met macht en tegenmacht in de lokale democratie? En hoe staat de gemeenteraad als hoogste bestuursorgaan in de lokale democratie er voor?

10 mei

Deze training kent een hoog “hands on” gehalte – na deze 2 dagen kunt u direct aan de slag met de uitvoering van de registratie-taken vanuit de Wko. Deze training wordt online gegeven.

11 mei

Per 1 juli 2021 sluiten de rookruimtes in (semi-)publieke sectoren en openbare gebouwen. Een mooie aanleiding om toe te werken naar een geheel rookvrije gemeente- of GGD-organisatie. Hoe pakt u dit aan? Hoe betrekt u rokende werknemers? Welke voorbeelden zijn er al?

11 mei

Binnen 16-27 streven we naar doorlopende zorg en ondersteuning voor jongvolwassenen. Hoe kunnen we doorlopende ondersteuning realiseren voor de doelgroep 16-27? Hoe groot is deze groep en wat hebben ze nodig? En hoe kan jij hiermee in de regio aan de slag?

11 mei

Dit voorjaar organiseert VNG Naleving net als vorig jaar online-regiobijeenkomsten Tools voor Toezicht. Dezelfde opzet met nieuwe, actuele onderwerpen. Bent u actief met toezicht Wmo 2015 en Jeugdwet binnen uw gemeente? Schrijf u dan snel in. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

11 mei

Veel gemeenten zijn bezig om hun dienstverlening aan ondernemers te optimaliseren. Ze hebben vaak veel meer contact dan vroeger met ondernemers, onder andere door het brede gebruik van de Tozo-regeling. Soms is er meer hulp nodig, als er financiële problemen ontstaan.

11 mei

Datavoorziening energietransitie gebouwde omgeving helpt gemeenten bij het opstellen van de transitievisie warmte of uitvoeringsplannen om wijken of buurten aardgasvrij te maken. In DEGO zijn lokale data over eigenschappen van gebouwen, zoals het bouwjaar, het energielabel en de WOZ-waarde opgenomen.

11 mei

Het doel van deze training is om u de basis van toezicht en handhaven van de kinderopvang bij te brengen. Daarnaast krijgt u inzicht in het stelsel van de kinderopvang en de betrokken partijen. Deze training wordt online gegeven.

11 mei

De ene na de andere gemeente lijkt volop in te zetten op deelmobiliteit. Maar hoe zit het precies met autodelen? Wat zijn de effecten, hoe werkt het en hoe kunt u zelf als gemeente of regio inzetten op autodelen? In een serie van 3 webinars nemen CROW, Deloitte en Advier u mee in de wereld van autodelen.

12 mei

Het Antennebureau organiseert een online kenniscafé speciaal voor beleidsmedewerkers van gemeenten. Ze bespreken dan de inhoud van de nieuwe voorbeeldnota gemeentelijk antennebeleid.