Webinar gemist?
8 december

Bent u onlangs bij een gemeente begonnen aan de energietransitie? En heeft u behoefte aan meer inzicht in de opgave in brede zin, handvatten om daadwerkelijk het verschil te maken en het opbouwen van een eigen netwerk? Meld u dan aan voor een van de tweedaagse masterclasses ‘Kickstart in de energietransitie’.

8 december

Ontmoeten, netwerken en alles horen over de trends in maatschappelijk vastgoedland? Dat kan bij de Maatschappelijk Vastgoeddag. Het is al jaren dé dag waarop gemeenten, scholen en maatschappelijke organisaties kennis en ervaring delen rond voorzieningen en vastgoed.

9 december

Hoe staat het ervoor met de lokale democratie? Tijdens deze bijeenkomst presenteert het Montesquieu Instituut haar nieuwste bundel over dit onderwerp. Een panel discussieert over de bevindingen.

12 december

In de Toekomstagenda ‘Zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking’ staan veel acties die merkbare verbeteringen opleveren voor thuiswonenden. Hierover gaat het ministerie van VWS tijdens dit congres graag met ook gemeenten in gesprek.

12 december

Bijna 1 op de 5 volwassenen in Nederland krijgt te maken met een depressie, dat heeft grote gevolgen voor de samenleving. Om dit aandeel terug te dringen, is in verschillende gemeenten gestart met een ketenaanpak depressiepreventie. In dit webinar leert u hoe u aan depressiepreventie kunt werken.

12 december

Welke kennis ontbreekt nog over alcohol(preventie)? Deze vraag staat centraal op 12 december, tijdens de expertbijeenkomst Alcoholpreventie van ZonMw en het Trimbos-instituut.

12 december

DigiToegankelijk organiseert in december een aantal onlinetrainingen over de toegankelijkheid van apps. De eerste training is op 6 december en gaat over de basis van app-toegankelijkheid. De daaropvolgende trainingen zijn voor iOS-ontwikkelaars (12 december) en voor Android-ontwikkelaars (13 december).