Nieuws
Webinar gemist?

Of uw gemeente werkt aan een eerste omgevingsvisie of begint aan een verbeterslag: in beide gevallen heeft u te maken met grote opgaven in de leefomgeving die vragen om visie. Scenario’s helpen om samenhangend en toekomstbestendig omgevingsbeleid te maken. Daarover organiseren we in het hele land werksessies.

27 september

In deze sessie blikken we terug op wat we tot nu toe deden in het wederopbouwproject in Oekraïne. Ook kijken we vooruit: Wat willen we nog bereiken? En welke rol kunnen Nederlandse gemeenten daarin spelen? Ambtenaren uit gemeenten die al betrokken zijn of hieraan willen bijdragen, zijn van harte welkom.

27 september

Bent u onlangs bij een gemeente begonnen aan de energietransitie? En heeft u behoefte aan meer inzicht in de opgave, handvatten om daadwerkelijk het verschil te maken en het opbouwen van een eigen netwerk? Meld u dan aan voor een van onze tweedaagse masterclasses.

28 september

Zijn we wel voorbereid op de veilige digitale toekomst? Hoe creëren we meer kennis en betrokkenheid op dit thema? Wegkijken kan niet langer, we moeten van digitale veiligheid prioriteit maken. Met deze en nog meer onderwerpen gaan gemeentebestuurders, -ambtenaren en raadsleden tijdens het congres aan de slag.

28 september

A&O fonds Gemeenten en de VNG organiseren een informatief en interactief netwerkdiner over de krapte op de arbeidsmarkt. We staan stil bij de ontwikkelingen en oplossingsrichtingen om ambities te blijven realiseren in een nieuwe context.

28 september

Vanuit de CBS-studio wordt het gesprek aangegaan met sprekers van de VNG en verschillende gemeenten over hoe er datagedreven wordt gewerkt in hun eigen organisatie. Hierbij worden ook enkele praktijkvoorbeelden gegeven.

28 september

Thema van de Dag van de Integriteit 2023 is: signaalvaardigheid.  Het missen van signalen over misstanden heeft vaak grote gevolgen voor een organisatie. Door op tijd misstanden te signaleren, is een organisatie in staat om tijdig actie te ondernemen en te handelen.

28 september

Deze bijeenkomst van de ambtelijke klankbordgroep mobiliteit gaat over verkeersveiligheid, Prinsjesdag en de komende verkiezingen. Werkt u bij een gemeente op het gebied van beleidsthema’s rond mobiliteit, dan bent u van harte welkom, ook als u (nog) geen lid bent van de klankbordgroep.

28 september