In deze netwerksessie van het netwerk omgevingsplan behandelen we diverse onderwerpen, waaronder STOP/TPOD en de bouwregels.
De activiteiten van Mentale gezondheidsnetwerken (inclusief de coördinatie ervan) worden betaald uit transformatiemiddelen, Zorgverzekeringswet en door gemeenten. Wat zijn de landelijke kaders hiervoor? Hoe verloopt de contractering?
De netwerkbijeenkomsten Financiën Omgevingswet worden maandelijks georganiseerd. Tijdens deze netwerkbijeenkomst op 3 oktober delen het VNG-team Financiën Omgevingswet en deelnemende gemeenten hun kennis, ervaringen en vragen.
Van de 15 pilots Uitvoeringskracht en Arbeidsmarktkrapte die in juni 2024 zijn gestart houden 4 zich bezig met AI. In dit webinar (deel 1 van de 4) bespreken we de geleerde lessen van deze pilots: hoe kan AI de dienstverlening ondersteunen en verbeteren? En hoe verbetert AI het werkplezier van de ambtenaar?
Tijdens deze digitale bijeenkomst van het bestuurlijke VNG-netwerk Mobiliteit duiken we dieper in op het MIRT-proces. Vanuit de VNG zien we kansen om de positie van gemeenten binnen het MIRT te verbeteren. In deze sessie halen we graag input hiervoor op bij gemeentelijke bestuurders.
Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen helpt om duurzame impact te hebben vanuit inkoop. Om gemeenten te helpen om op een gestructureerde manier een actieplan MVOI op te stellen, hebben we in samenwerking met PIANOo een format ontwikkeld.
Deze netwerksessie staat volledig in het teken van de samenwerkingsfunctionaliteit en is relevant voor vergunningverleners die samenwerken met andere organisaties bij het behandelen van aanvragen. Deze sessie is deel 2 van een tweeluik: de eerste sessie vindt plaats op 9 september.
De gemeentelijke systemen staan boordevol informatie welke criminele graag in handen krijgen. Ambtenaren, volksvertegenwoordigers en politiek ambtsdragers zijn daardoor vatbaar voor o.a. omkoping en afpersing door criminelen. Tijdens dit webinar staat het creëren van bewustwording centraal.
Naar verwachting zal de consultatie voor de regeling SPUK Versnelling natuurvriendelijk isoleren rond 20 september worden opengesteld. In deze online sessie praten wij u bij over de consultatie en toetsen we een aantal stellingen om te komen tot een gedragen reactie vanuit gemeenten.
Wat komt er kijken bij de uitvoering van regelingen die de stikstofuitstoot van veehouderijen verminderen? We gaan in gesprek over nieuwe inzichten en delen tips en voorbeelden uit de praktijk, met name gericht op de regelingen Lbv en Lbv-plus. Daarnaast gaan we in op nieuwe regelingen voor stikstofreductie.
Tijdens dit webinar lichten Floor Lekkerkerker (Adviseur Kenniscentrum Markt en Overheid) en Thijmen van Hoorn (auteur GIBIT) de belangrijkste wijzigingen in de GIBIT 2023 toe. GIBIT staat voor Gemeentelijke Inkoop bij IT Toolbox en helpt gemeenten door middel van uniforme inkoopvoorwaarden.
Ook in plattelandsgemeenten is veel behoefte aan woningen. Erftransformatie - (kleinschalige) woningbouw op een voormalig landbouwerf - kan boeren en overheden perspectief bieden. Dit webinar gaat in op de 'Handreiking Planologische concepten erftransformaties' en de aanpak van de gemeente Ede.