De VNG is een besloten vereniging en neemt alleen vragen van haar leden, de gemeenten, in behandeling. De VNG heeft geen publieksvoorlichtingsfunctie. Bent u geen lid, stel dan uw vraag aan uw eigen gemeente. Of neem contact op met de rijksoverheid.

Voor u contact opneemt, kijk of uw vraag hier tussen staat

Contact met de VNG

Behoort u tot de doelgroep van de VNG dan kunt u terecht bij het KlantContactCentrum (KCC) van de VNG. Het KCC geeft informatie over:

 • informatie en beleidsinhoudelijke vragen
 • adresgegevens van gemeenten op etiket of in lijstvorm (zie meer info onderaan de pagina)
 • archiefonderzoek (zie meer info onderaan de pagina)
 • het bestellen van VNG-publicaties

U kunt het KCC bereiken:

 • op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur via telefoonnummer 070-373 83 93
 • u kunt ook gebruikmaken van het contactformulier

Uw vraag wordt binnen vijf werkdagen beantwoord.

Contactgegevens pers

U kunt terecht op de speciale perspagina (met telefoonnummers woordvoerders)

Adresgegevens VNG

Den Haag

 • Bezoekadres: Nassaulaan 12, 2514 JS Den Haag; Routebeschrijving kantoor Den Haag

 • Postadres: Postbus 30435, 2500 GK Den Haag
 • Afleveradres: Schelpkade 60, 2514 KB Den Haag

Brussel

Bezoekadres: Square De Meeûs 1, 1000 Brussel; Routebeschrijving kantoor Brussel

Wij leveren alleen algemene adresgegevens aan onze leden/gelieerde organisaties op lijst of etiket. Algemene adresgegevens van Nederlandse gemeenten zijn te vinden via de website overheid.nl bij contactgegevens overheden-gemeenten. Op deze pagina zijn de gegevens ook als csv-bestand te exporteren: https://almanak.overheid.nl/Gemeenten/.

Etiketten

Adresgegevens kunnen op etiketten geleverd worden.

Op de etiketten kan een “t.a.v. regel” worden toegevoegd. Dit kan alleen op afdeling of “t.a.v. Hoofd van..….”. De etiketten t.a.v. een naam verzenden is niet mogelijk.

Voor meer informatie neemt u contact op met het KCC van de VNG via info@vng.nl of 070-3738393. U kunt vrijblijvend een informatiemail opvragen met de details van de beschikbare informatie en de randvoorwaarden van de bestelling.

Belangstellenden kunnen onderzoek doen in het archief van de VNG:

 • Het archief van vóór 1990 is overgedragen aan het Nationaal Archief en is volledig openbaar. De dossiers zijn beschreven in de inventaris van het archief en deze is beschikbaar onder toegangsnummer 2.19.18. Voor het adres en de openingstijden van de studiezaal zie de website van het Nationaal Archief
 • Het archief vanaf 1990 is na toestemming bij de VNG in te zien. U stuurt hiervoor een e-mail met het verzoek om inzage aan het VNG Informatiecentrum t.a.v. dhr. W.A. van der Ham (Postbus 30435, 2500 GK Den Haag) onder vermelding van onderwerp, periode en in het kader waarvan dit onderzoek wordt gedaan (bijv. studie, proefschrift aan universiteit X; onderzoek in opdracht van Y)