De Omgevingswet heeft veel impact op VTH-processen. Om ervaringen uit te wisselen, organiseert de VNG online VTH Netwerkbijeenkomsten. Voor en door gemeenten, uitvoeringsdiensten van gemeenten en gerelateerde partners. Tijdens de bijeenkomsten komen verschillende onderwerpen aan bod, toegelicht door VNG experts en professionals uit de praktijk. Met veel ruimte voor vragen en gesprek. Bent u erbij?

Agenda

Deze netwerkbijeenkomsten staan op de planning:

DatumTijdOnderwerp
donderdag 7 december9.30 - 11 uurPapieren formulieren
dinsdag 12 december9.30 - 11 uurWkb: monitoring
woensdag 13 december14 - 15.30 uurStaan uw toepasbare regels per 1-1-2024 in het Omgevingsloket?(gezamenlijke sessie netwerken VTH en omgevingsplan)
donderdag 14 december15 - 16.30 uurRaadplegen van het omgevingsplan voor VTH'ers
dinsdag 19 december10 - 11 uur Toezicht en handhaving voorbeeldbrieven (ovb)
dinsdag 19 december14 - 15 uurVergunningverleningsbrieven, sloopbrieven en vooroverleg 2.0

Aanmelden

Leden van het VTH Netwerk ontvangen voor elke bijeenkomst een uitnodiging. Bent u nog geen lid van het VTH Netwerk? Meld u dan aan via het aanmeldformulier. U beslist zelf per keer of u de bijeenkomst bijwoont. 

Terugkijken: opnamen en presentaties

Een interessante bijeenkomst gemist? Geen nood. In het menu van deze pagina vindt u alle bijeenkomsten die hebben plaatsgevonden. Hier kunt u de opnamen en presentaties terugkijken op een moment dat u uitkomt. Ook vindt u hier eventuele documenten die in de bijeenkomst zijn besproken.

Meer over VTH en de Omgevingswet

Er is nog veel meer informatie beschikbaar over Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving onder de Omgevingswet. Naast handige documenten, zijn er ook interessante onderwerpen die worden toegelicht in een webinar of webcolleges. Allemaal terug te kijken.