Het is belangrijk dat gemeenten de basis voor het werken met het omgevingsplan goed op orde brengen. Zo bent u voorbereid op de eerste wijzigingen van uw plan.

Op deze webpagina’s vindt u informatie, praktische tips en voorbeelden over de volgende onderwerpen:

Komende periode breiden we deze webpagina’s uit met nieuwe informatie, tips en voorbeelden. Volg het VNG Forum en lees de VNG nieuwsbrief Omgevingswet voor gemeenten om op de hoogte te blijven van updates.

In de infographic Aan de slag met het omgevingsplan ziet u de relatie tussen het op orde brengen van de basis van het omgevingsplan en alle andere informatie over het omgevingsplan op onze website.

Op deze webpagina’s beschrijven we inhoudelijke voorbereidingen voor het werken met het omgevingsplan. Daarnaast is van belang dat u test of uw DSO-keten technisch werkt. Kijk voor meer informatie op DSO-keten testen.

Bepaal waar u staat en wat u nog moet doen

Met de VNG tool Klaar voor de Start kunt u in kaart brengen waar u staat en wat u nog moet doen. In de toelichtingen bij de stellingen van de tool verwijzen we voor informatie, tips en voorbeelden onder meer naar de webpagina’s die u nu voor u heeft.

Netwerkbijeenkomsten

Heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan deel aan de bijeenkomsten van het Netwerk Omgevingsplan. Hier behandelen VNG experts actuele onderwerpen en delen gemeenten hun ervaringen. Ook organiseren we regelmatig Vragenuren waar u terecht kunt met al uw vragen over het omgevingsplan.