Veel gemeenten werken aan dezelfde vraagstukken rond het omgevingsplan. De VNG organiseert het Netwerk omgevingsplan waar u kennis op kunt doen, ervaringen kunt delen en vragen kunt stellen. Tijdens de online bijeenkomsten en vragenuren komen verschillende onderwerpen aan bod, toegelicht door VNG experts en professionals uit de praktijk. Zo helpen we elkaar verder. Sluit u zich ook aan?

Voor wie?

Het netwerk is waardevol voor iedereen binnen de gemeente die zich bezighoudt met het omgevingsplan. Van planmakers en juristen tot geo-medewerkers en toepasbare regel-specialisten.

Werkt u bij een adviesbureau of softwareleverancier? Dan nodigen we u graag uit voor de sessies Samenwerken onder de Omgevingswet.

Agenda

DatumTijdOnderwerp
donderdag 7 december10.00 - 11.30 uurVragenuur TAM-IMRO
vrijdag 8 december09.30 - 11.00 uurVragenuur: Aanleveren stukken bij Raad van State
woensdag 13 december14.00 - 15.30 uurStaan uw toepasbare regels per 1-1-2024 in het Omgevingsloket? (gezamenlijke sessie netwerken VTH en omgevingsplan)
donderdag 14 decembervolgtVragenuur BOPA (gezamenlijk vragenuur netwerken omgevingsplan en VTH)
vrijdag 15 december09.30 - 11.00 uurSessie met 2 onderwerpen: In beheer nemen bruidsschat en Veranderende taken en functies in de planketen

Alle bijeenkomsten zijn online, via MS Teams.

Aanmelden

Leden van het Netwerk omgevingsplan ontvangen voor elke bijeenkomst een uitnodiging. Bent u nog geen lid van het Netwerk omgevingsplan? Meld u dan aan via het aanmeldformulier. U beslist zelf per keer of u de bijeenkomst bijwoont.

Suggesties voor onderwerpen

Heeft u zelf een vraagstuk waar u tegenaan loopt? We geven u graag de ruimte om uw ideeën en uitdagingen met ons en andere gemeenten te delen. Dit kan in de netwerksessie zelf of door een mail te sturen naar omgevingswet@vng.nl onder vermelding van Netwerk omgevingsplan.