U kunt zich niet meer aanmelden voor de vacatures in het bestuur en de commissies. 

Via het menu aan de rechterzijde (op de laptop/desktop) of hierboven (op uw mobiel) vindt u informatie over de procedure, het tijdpad en de uitgangspunten voor selectie van kandidaten. 

Over de vertegenwoordiging van bestuurders van lokale partijen 

Het aandeel van vertegenwoordigers van lokale partijen in VNG-bestuur en de commissies is 8 jaar geleden verdubbeld van 10% naar 20%. Dat aandeel is 4 jaar geleden doorgegroeid naar 25%. De scoutingscommissie lokale partijen heeft daarbij, op verzoek van de VNG, een belangrijke rol gespeeld in het enthousiasmeren van vertegenwoordigers van lokale partijen om zich kandidaat te stellen.

Ook in deze vacatureronde zal een scoutingscommissie bij lokale partijen in het hele land de aandacht vestigen op de nieuwe vacatures. Marco Pastors (directeur Nationaal Programma Rotterdam Zuid en voormalig wethouder Rotterdam) en Simon Fortuyn (lid van de adviescommissie Governance en wethouder Lansingerland) zullen opnieuw het initiatief nemen om met een landsdekkende scoutingscommissie te bereiken dat zoveel mogelijk kwalitatief goede kandidaten uit lokale partijen zich aanmelden. Twee vertegenwoordigers van het Kennispunt lokale partijen versterken de scoutingscommissie.