NB: in deze rubriek vindt u uitsluitend onderwerpen die het brede sociaal domein betreffen. Kijk voor de overige onderwerpen in de rubrieken Asiel, Jeugd, Maatschappelijke ondersteuning en zorg, Onderwijs, en Werk, inkomen en sociale zekerheid.

Gerelateerde onderwerpen

Ons standpunt

In een reeks essays ontwikkelt de VNG voor haar leden visies op actuele thema’s in het sociale domein en op zaken die in de toekomst gaan spelen. Deze visies komen tot stand met input vanuit gemeenten en zijn bedoeld om de discussie te voeden over wat nodig is om de decentralisaties duurzaam te laten slagen. Deze functie van denktank en visieontwikkeling past tevens in het proces van de Verenigingsstrategie 'Gemeenten 2024'.

Samenwerkingsplatform sociaal domein

De kennis van de 344 gemeenten wordt binnen het Samenwerkingsplatform sociaal domein samen gebracht met die van het rijk en de samenwerkingspartners. Vanaf nu wordt gewerkt aan één plek waar alles over het sociaal domein is te vinden en waar de online en de offline wereld met elkaar verbonden worden.

Aan de slag met de Gezamenlijke Gemeentelijke Uitvoering

Samen met gemeenten werken we aan het sterker en slimmer maken van de uitvoering. We kopen samen in, werken samen aan nieuwe producten en diensten en spreken standaarden af. Dat doen we vanuit de Gezamenlijke Gemeentelijke Uitvoering (GGU) en het bijbehorende fonds GGU. Elke gemeente draagt hieraan bij en kan gebruik maken van meer dan 70 oplossingen die vanuit dit fonds zijn ontwikkeld.

Hieronder staan de producten, diensten en programma’s die helpen om uw dienstverlening te verbeteren.

Meest recente discussies op het VNG-forum

Wmo

2806 deelnemers | Laatst bijgewerkt op 25 mei 2023 om 12:44

Kennisnetwerk grip op het sociaal domein

2043 deelnemers | Laatst bijgewerkt op 11 mei 2023 om 11:43

PGB

1553 deelnemers | Laatst bijgewerkt op 10 mei 2023 om 09:15

Gemeente zorgspiegel

502 deelnemers | Laatst bijgewerkt op 31 maart 2023 om 10:08
Nieuws

Hoe zit het met de sociaal domein cijfers van uw gemeente

Bekijk de lokale cijfers van uw gemeente in een overzichtelijk dashboard op waarstaatjegemeente.nl.

Velden met een * zijn verplicht.