Gemeenten zijn voor inwoners en ondernemers de meest nabije overheid. Niet alleen letterlijk; als het gaat om beleid en uitvoering die levens en ondernemingen direct raakt, zijn gemeenten vaak aan zet. Daarom willen gemeenten dit zo goed en betrouwbaar mogelijk doen. Met producten en diensten die voortkomen uit en aansluiten op de behoeften en noden van hun inwoners en ondernemers.

Gerelateerde onderwerpen

Leveranciersmanagement

Veel van de softwareprogramma’s waarmee u werkt zijn – direct of indirect – met elkaar gekoppeld en wisselen zo gegevens uit. Daarom maakt de VNG voor gemeenten afspraken met leveranciers, gebruikersverenigingen en samenwerkingsverbanden, oftewel: leveranciersmanagement.

Aan de slag met de Gezamenlijke Gemeentelijke Uitvoering

Samen met gemeenten werken we aan het sterker en slimmer maken van de uitvoering. We kopen samen in, werken samen aan nieuwe producten en diensten en spreken standaarden af. Dat doen we vanuit de Gezamenlijke Gemeentelijke Uitvoering (GGU) en het bijbehorende fonds GGU. Elke gemeente draagt hieraan bij en kan gebruik maken van meer dan 70 oplossingen die vanuit dit fonds zijn ontwikkeld.

Hieronder staan de producten, diensten en programma’s die helpen om uw dienstverlening te verbeteren.

Meest recente discussies op het VNG-forum

Digitale Toegankelijkheid

2717 deelnemers | Laatst bijgewerkt op 8 december 2023 om 14:42

Dienstverlening

2792 deelnemers | Laatst bijgewerkt op 7 december 2023 om 13:59
Nieuws

College voor Dienstverleningszaken

Het College voor Dienstverleningszaken adviseert het VNG-bestuur over het vaststellen van standaarden op de terreinen informatiebeleid, informatietechnologie en dienstverlening, en over initiatieven voor versnelling in de opschaling. Het CvD richt zich primair op gezamenlijke gemeentelijke uitvoering (GGU).