Gemeenten zijn vaak de meest nabije overheid. Zowel letterlijk, waar het gaat om de leefomgeving van mensen, als figuurlijk, waar het gaat om benaderbaarheid en uitvoering van beleid dat direct de levens van inwoners en ondernemers raakt. Gemeenten willen deze belangrijke taken goed uitvoeren, daarin betrouwbaar zijn en continuïteit bieden. Mensen staan centraal in alle dienstverlening van gemeenten. Inwoners en ondernemers worden zo goed als mogelijk bediend op het kanaal dat zij kiezen, vanuit het principe ‘online waar het kan en persoonlijk waar het moet’.

Whatsapp en gemeentelijke dienstverlening

Sinds 7 december 2019 mogen gemeenten voor hun dienstverlening geen gebruik meer maken van de particuliere versie van WhatsApp. Het is nog onduidelijk of gemeenten een licentie kunnen aanvragen voor de API-variant van WhatsApp for Business. Op de vragen die de VNG stelde aan Facebook/Whatsapp is nog geen reactie ontvangen.

VNG Realisatie

Gemeenten maken deel uit van een sterk veranderende samenleving, met de voortgaande digitalisering als een van de belangrijkste ontwikkelingen. Samen met gemeenten werkt VNG Realisatie aan oplossingen om de gemeentelijke uitvoering te verbeteren. Dit vanuit de ambitie om lokale overheden optimaal van dienst te zijn, met zichtbare resultaten voor inwoners/ondernemers en op basis van het meerjarenplan Gezamenlijke Gemeentelijke Uitvoering 2020-2024.

Meest recente discussies op het VNG-forum

Dienstverlening

3052 deelnemers | Laatst bijgewerkt op 4 augustus 2021 om 10:11

Hoe zit het met de dienstverlening en digitalisering van uw gemeente?

Bekijk de lokale cijfers van uw gemeente in een overzichtelijk dashboard op waarstaatjegemeente.nl.

Publicaties & Brieven