Deur

Omnichannel kanaalstrategie - Mijn Services dienstverlening

Gemeenten willen hun inwoners zo goed mogelijk helpen, of dat nou digitaal, telefonisch, via sociale media of aan de balie is. Het doel is een gebruiksvriendelijke klantervaring: gemakkelijk en efficiënt contact met de gemeente en inwoners niet van het kastje naar de muur sturen. Dat vraagt om een goede afstemming van alle communicatiekanalen. Een Omnichannel-strategie en onze MijnServices helpen daarbij. Er is in 2024 weer plek voor 20 gemeenten om deel te nemen aan ons programma. Meld u nu aan voor een vrijblijvend demogesprek om samen de mogelijkheden voor uw gemeente te bekijken.

Uitgelicht

Benieuwd hoe MijnServices voor optimale digitale interactie met uw inwoners kunnen zorgen? Lees nu MijnServices in zakformaat: voor transparante en proactieve overheidsdienstverlening (pdf, 1,4 MB).

Wilt u aan de slag met MijnServices? Lees dan onze VNG Startgids Mijnservices (pdf, 6 MB).

Wilt u vrijblijvend kennismaken met ons? Vraag een kennismakingsgesprek aan. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden voor uw gemeente.

Wat is een omnichannel-kanaalstrategie?

Met een omnichannel-strategie ontwikkelt u gebruiksvriendelijke klantinteractie, waarbij al uw interactiekanalen met inwoners naadloos op elkaar aansluiten. U bent daarbij niet meer bezig met het managen van alle verschillende kanalen afzonderlijk, maar zorgt voor een goed samenspel van alle kanalen. U voorkomt zo onnodig contact, omdat uw inwoners via elk kanaal goed en met actuele informatie geholpen worden.

Lees op onze pagina over de Omnichannelstrategie hoe u uw kanalenaanpak verbetert.

 

Hoe dragen MijnServices bij aan een Omnichannel-strategie?

MijnServices zijn digitale services die de interactie tussen gemeente en inwoner verbeteren. In een samenwerkingsverband met gemeenten en leveranciers ontwikkelen we MijnServices die aan een goede en herkenbare standaard voldoen. Uw gemeente kan ook van deze MijnServices profiteren.

Win-win

  • Voor inwoners: een betere klantervaring bij hun gemeente, via elk kanaal gebruiksvriendelijke, efficiënte en consistente interactie, transparant inzicht in de status van lopende zaken.
  • Voor de gemeente: efficiënter contact met inwoners, minder tijd kwijt aan onnodig contact en statusvragen en dus meer tijd voor kwalitatief persoonlijk contact, een hogere waardering van uw dienstverlening.

Ondersteuning bij de implementatie van MijnServices

De VNG biedt ondersteuning aan bij het ontwikkelen van een Omnichannel-strategie en MijnServices. In een samenwerkingsverband met 20 gemeenten en leveranciers ontwikkelen we MijnServices die aan een goede en herkenbare standaard voldoen. Ons programma sluit daarmee aan op de Common Ground-visie: collectief digitale dienstverlening eenvoudiger, flexibeler en slimmer inrichten.

Deelnemende gemeenten ontvangen ondersteuning vanuit experts van de VNG bij onder andere:

Meedoen

Bent u benieuwd of dit iets voor u is?