Jeugdhulp

Gemeenten hebben de verantwoordelijkheid om zorg voor kinderen en gezinnen integraal, op maat en dichtbij het gezin te organiseren. Sinds 2015 krijgt de jeugdhulp opnieuw vorm, zoals het zorglandschap specialistische jeugdhulp. Dit vraagt om een echte transformatie, zodat onze jeugd kan rekenen op efficiënte zorg.

ABC Jeugdhulp

Zoekt u informatie, nieuws, publicaties, programma's, wet- en regelgeving, voorbeelden en jurisprudentie over jeugdhulp? In ons ABC Jeugdhulp vindt u alle onderwerpen op een rij.

Vrijgevestigde jeugdhulpaanbieders

De Jeugd-GGZ maakt deel uit van het totale aanbod van jeugdhulp in de gemeente. Vrijgevestigde aanbieders vormen hiervan een belangrijk onderdeel.

Ondersteuning van kwetsbare jongeren 16-27 jaar

Hier vindt u als gemeente kennis, regelgeving en goede voorbeelden bij de ondersteuning aan kwetsbare jongeren tussen de 16 en 27 jaar. Deze informatie wordt verzameld door het NJi, VNG, verschillende gemeenten, Movisie en Divosa. U wordt hier doorgeleid naar de website van het Nederlands Jeugdinstituut.  

Wetsvoorstellen

Samenwerking Jeugdwet en WMO 2015

Wetsvoorstel ingediend bij TK, schriftelijke behandeling

Ondersteuningsprogramma Onderwijs en Jeugdhulp

Gemeenten en onderwijssamenwerkingsverbanden zijn beide verantwoordelijk voor hulp aan kinderen met een specifieke onderwijsbehoefte. Om u hierbij te helpen bieden PO-Raad, VO-raad, OCW, VWS en de VNG het programma  Onderwijs en Jeugdhulp aan. Maak er gebruik van!