Jeugdhulp

Gemeenten hebben de verantwoordelijkheid om zorg voor kinderen en gezinnen integraal, op maat en dichtbij het gezin te organiseren. Sinds 2015 krijgt de jeugdhulp opnieuw vorm, zoals het zorglandschap specialistische jeugdhulp. Dit vraagt om een echte transformatie, zodat onze jeugd kan rekenen op efficiënte zorg en toereikende financiering.

ABC Jeugdhulp

Zoekt u informatie, nieuws, publicaties, programma's, wet- en regelgeving, voorbeelden en jurisprudentie over jeugdhulp? In ons ABC Jeugdhulp vindt u alle onderwerpen op een rij.

Vanaf 2018 geen DBC's meer!

Tot eind 2017 kopen gemeenten jeugd-ggz in met de DBC-systematiek. Vanaf 2018 mag dat niet meer. Alle gemeenten en jeugdregio’s moeten per 2018 overstappen naar één van de drie uitvoeringsvarianten

Ondersteuning van kwetsbare jongeren 16-27 jaar

Hier vindt u als gemeente kennis, regelgeving en goede voorbeelden bij de ondersteuning aan kwetsbare jongeren tussen de 16 en 27 jaar. Deze informatie wordt verzameld door het NJi, VNG, verschillende gemeenten, Movisie en Divosa. U wordt hier doorgeleid naar de website van het Nederlands Jeugdinstituut.  

Ondersteuningsprogramma Onderwijs en Jeugdhulp

Gemeenten en onderwijssamenwerkingsverbanden zijn beide verantwoordelijk voor hulp aan kinderen met een specifieke onderwijsbehoefte. Om u hierbij te helpen bieden PO-Raad, VO-raad, OCW, VWS en de VNG het programma  Onderwijs en Jeugdhulp aan. Maak er gebruik van!