Jeugdhulp

Gemeenten hebben de verantwoordelijkheid om zorg voor kinderen en gezinnen integraal, op maat en dichtbij het gezin te organiseren. Sinds 2015 krijgt de jeugdhulp opnieuw vorm. Dit vraagt om echte vernieuwing (transformatie), zodat onze jeugd kan rekenen op efficiënte zorg en toereikende financiering.

ABC Jeugdhulp

Zoekt u informatie, nieuws, publicaties, programma's, wet- en regelgeving, voorbeelden en jurisprudentie over jeugdhulp? In ons ABC Jeugdhulp vindt u alle onderwerpen op een rij.

Compensatieregeling voor gemeenten voogdij en 18+

Gemeenten met een groot tekort in hun jeugdbudget voor voogdij en 18+ jongeren kunnen compensatie aanvragen. Hiervoor is een compensatieregeling, waar gemeenten tot 31 maart een beroep kunnen doen. In een factsheet leest u hoe de regeling precies werkt.

Ondersteuning van kwetsbare jongeren 16-27 jaar

Hier vindt u als gemeente kennis, regelgeving en goede voorbeelden bij de ondersteuning aan kwetsbare jongeren tussen de 16 en 27 jaar. Deze informatie wordt verzameld door het NJi, VNG, verschillende gemeenten, Movisie en Divosa. U wordt hier doorgeleid naar de website van het Nederlands Jeugdinstituut.