Global Goals Rap Challenge

Bewustzijn van duurzaamheid bij de jongere generatie is essentieel om de Global Goals te behalen. Maar hoe maak je hen op een leuke manier bewust van de Global Goals? Door de Global Goals Rap Challenge, die al door meerdere gemeenten is uitgenodigd!

Sinds 2014 organiseren NoSlackin’ en ONE WORLD Citizens lokale en internationale YOUth & Rights Rap Challenge projecten waarin jongeren van 10-18 jaar door middel van rapworkshops de dertig mensenrechten en zeventien Global Goals leren kennen. Deze kennis wordt middels zelfgemaakte raps en videoclips via Facebook en Youtube met andere jongeren, familie en vrienden gedeeld.

De Global Rap Challenge geeft jongeren de kans hun verhaal te vertellen zodat wij wel moeten luisteren. En ze komen met verrassende concrete ideeën die ze ook willen uitvoeren. Ze bieden ons hiermee een kijkje in hun wereld en zetten ons tot handelen aan.

Desirée van de Ven, Gemeente Utrecht

Gemeente Utrecht en Rheden gingen u al voor in het uitnodigen van de Global Goals Rap Challenge. Meer informatie kunt u vinden op de website HeelUtrechtU van Gemeente Utrecht, of de website en het persbericht van Gemeente Rheden.

Wilt u de Global Goals Rap Challenge ook naar uw gemeente halen? Neem contact op met het YOUth & Rights Team via youthandrightsrapchallenge2030@gmail.com.

Door de Global Goals Rap Challenge naar uw gemeente te halen, draagt u bij aan bewustzijn bij jeugd over álle doelen, en werkt u aan doel 17: partnerschappen om de doelen te halen.

doel 17 gg