VNG International zet in op het verduurzamen van gemeenschappen, het verstevigen van overheidsinstanties en gerechtigheid, én het verstevigen van partnerschappen om de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN te bereiken.

Gemeenten 4 Global Goals

Gemeenten 4 Global Goals

De VNG wil via haar Gemeenten4GlobalGoals campagne met zoveel mogelijk gemeenten de Global Goals omarmen als internationaal kader voor een duurzame toekomst.

Nieuws

De 17 Global Goals

Per Global Goal hebben we kort samengevat waar het doel over gaat, belangrijke taken voor gemeenten en voorbeelden van actiepunten. Uitgebreidere informatie vindt u in de handreiking 'De Global Goals in het gemeentelijk beleid'.

Agenda

Aan de slag

Word ook Global Goals gemeente! VNG International biedt diverse tools aan die een Global Goals gemeente kunnen helpen.

Global Goals gemeentebordje

Gemeenten grensbordjes

Heeft u een Millenniumgemeentebordje aan uw gemeentegrens? Vervang het bordje nu door het Global Goals gemeentebordje. Vraag bij ons een op maat gemaakt logo aan en plaats de nieuwe bordjes aan uw gemeentegrens.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Praktijkvoorbeelden

Hoe staat het met de doelstellingen op het gebied van de Global Goals voor uw gemeente?

Bekijk de lokale cijfers van uw gemeente in een overzichtelijk dashboard op waarstaatjegemeente.nl.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen op het terrein van gemeentelijk internationaal beleid? Meld u dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van VNG International voor gemeenteambtenaren en -bestuurders.