De VNG hijst op woensdag 25 september samen met zoveel mogelijk gemeenten de Global Goals-vlag. Daarmee laten we zien dat we via de 17 Global Goals streven naar een meer inclusieve, rechtvaardige en duurzame samenleving in 2030. Doe ook mee en meld uw gemeente aan!

Wat houdt de Vlaggendag in?

Op 25 september is het precies 9 jaar geleden dat de Global Goals (ook SDG’s genoemd) in het leven zijn geroepen. Om de realisatie van deze doelen op lokaal, nationaal en internationaal niveau zichtbaar te maken wordt ieder jaar rond eind september door het hele land de Global Goals-vlag gehesen op de Vlaggendag.

In samenwerking met SDG Nederland, Global Compact Netwerk Nederland en het Ministerie van Buitenlandse Zaken hijsen naast gemeenten ook bedrijven, hogescholen, burgerorganisaties, ambassades en ministeries de Global Goals-vlag.

Extra aandacht met een lokale actie

We sporen u ook aan om naast het hijsen van de vlag een lokale actie te organiseren, wellicht in samenwerking met uw lokale netwerk. Mocht een lokaal netwerk een actie organiseren dan kunnen zij terecht op de website van SDG Nederland om hun actie te registreren en onder de aandacht te brengen. U kunt bij het Gemeenten4GlobalGoals Team van de VNG terecht voor eventuele (hulp)vragen: stuur een mail naar GlobalGoals@VNG.nl

Daarnaast vragen we u uw activiteiten rondom de Vlaggendag te communiceren via sociale media. Tag hierbij Gemeenten4GlobalGoals van de VNG en maak er een feestelijk moment van door inwoners, organisaties en de pers te betrekken bij het moment!

Zo neemt u deel aan de Vlaggendag

  • Registreer uw deelname vóór 18 september.
  • Aan deelname zijn geen kosten verbonden, we verwachten alleen uw registratie.
  • Laat ons via uw registratie weten hoe u van plan bent om mee te doen.

Nog geen Global Goals-gemeente? 

De Global Goals Vlaggendag is hét moment om uw gemeente te laten aansluiten bij het Gemeenten4GlobalGoals netwerk. Neem contact op via GlobalGoals@VNG.nl. De VNG ondersteunt gemeenten door onder andere kennisuitwisseling en adviesgesprekken, het delen van handreikingen en het organiseren van evenementen. Daarnaast biedt de VNG alle nieuwe deelnemende gemeenten een gratis Global Goals vlag aan.

Meer informatie: Wat doet Gemeenten4GlobalGoals voor gemeenten?

Nog geen Global Goals-vlag?

Bent u Global Goals gemeente maar heeft u geen Global Goals-vlag (meer)? Mail dan vóór 13 september naar GlobalGoals@VNG.nl of noteer dit bij de registratie van uw deelname aan de Vlaggendag dan kunnen we op tijd een vlag voor u regelen.