Hoe staan lokale overheden er wereldwijd voor wat betreft de implementatie van de Global Goals? Dit maken de UCLG en PLATFORMA-CEMR elk jaar inzichtelijk in 2 publicaties op basis van een jaarlijkse enquête. We verzoeken u graag om deze enquête namens uw gemeente in te vullen. Dat kan tot 15 april.
Ruim 80 deelnemers kwamen op donderdag 12 maart naar de Global Goals Gemeenten Meet-up in Utrecht. Zij lieten zich informeren en inspireren door wat er in verscheidene gemeenten inmiddels gedaan wordt om op een integrale manier aan duurzaamheid te werken.
VNG International werkt samen met een aantal Nederlandse gemeenten aan een set indicatoren om de Global Goals op gemeentelijk niveau te kunnen meten. Wilt u een sessie bijwonen of op de hoogte worden gehouden? Laat het ons weten.
Maakt uw gemeente deel uit van een innovatief verband van lokale en regionale overheden, met als doel om de Global Goals te verwezenlijken en de verplichtingen van de Nieuwe Stedelijke Agenda (NUA) na te komen? Dan kunt u uw gemeente nu opgeven voor de Guangzhou Awards.
Nederlandse gemeenten en de VNG zijn koplopers als het gaat om de Global Goals. Dat benadrukte Emilia Sáiz, secretaris-generaal van de wereldkoepel van lokale en regionale overheden (UCLG), tijdens het seminar van de VNG-commissie Europa en Internationaal vorige week.
Het gebouw van de VNG is voortaan Global Goal 11 Huis. Daarmee omarmen de organisaties die in het gebouw werken Global Goal 11: Maak steden en menselijke nederzettingen inclusief, veilig, veerkrachtig en duurzaam.
Bij de Global Goals Gemeenteverkiezing kwamen Deventer, Goirle en Oss als winnaars uit de bus in de drie verschillende categorieën. Een recordaantal gemeenten heeft dit jaar een praktijkvoorbeeld ingezonden om mee te doen aan de verkiezing.
Dragen uw gemeente en een stad of regio in het buitenland gezamenlijk bij aan de Global Goals? Nomineer uw partnerschap voor 31 december voor de PLATFORMA Awards. Die zijn in het leven geroepen om internationale samenwerking van Europese gemeenten voor het voetlicht te brengen.
Veel Nederlanders zijn enthousiast om maatschappelijke impact te maken en daarbij de Global Goals als leidraad te gebruiken. ‘Er is zoveel positieve energie en creativiteit, die beweging willen we als overheid faciliteren,’ aldus Sandra Pellegrom, de nieuwe nationale SDG coördinator.
De regio Hart van Brabant is op 5 december de eerste Global Goals regio van Nederland geworden. Om dit bijzondere moment te markeren, vulden burgemeesters en wethouders van de negen gemeenten die de regio vormen, de Global Goals Tijdscapsule met hun wensen en ambities voor de toekomst.