Heeft uw gemeente de Global Goals in 2023 op een vernieuwende of inspirerende manier toegepast? Ding dan mee naar de titel ‘Meest Inspirerende Global Goals gemeente’. Meld uw gemeente voor 28 april aan voor de Global Goals gemeenteverkiezing. 

Ga naar het aanmeldformulier

Uw voorbeeld inzenden

Op het aanmeldformulier geeft u een korte beschrijving van de aanpak in uw gemeente. De jury, bestaande uit deskundigen met diverse achtergronden, kijkt niet alleen naar de grootte van het project of de meest omvangrijke impact. Ook een kleinschalige aanpak of een pilotproject kan een inspirerend voorbeeld zijn. De jury kijkt namelijk ook naar toepasbaarheid in andere gemeenten, samenwerking met inwoners of lokale partners, en balans tussen sociale, economische en biologische doelen.

Meer informatie over hoe en wat u kunt inzenden vindt u op de pagina over de Global Goals gemeenteverkiezing.

Inspiratie voor andere gemeenten

De Global Goals gemeenteverkiezing van Gemeenten4GlobalGoals draait om succesvolle, vernieuwende en inspirerende Global Goals initiatieven. Alle inzendingen worden als praktijkvoorbeeld gepubliceerd en dienen zo als inspiratie voor andere gemeenten. 

Bekijk de inspirerende voorbeelden:

Winnaar bekendgemaakt tijdens Meet-up

De jury maakt de winnaar bekend tijdens de jaarlijkse Global Goals Meet-up. In voorgaande jaren waren er 3 prijscategorieën. Dit jaar kiest de jury 1 winnaar, voor de titel ‘Meest Inspirerende Global Goals gemeente 2023’.

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen over de Global Goals gemeenteverkiezing kunt u contact opnemen met GlobalGoals@vng.nl