Na zorgvuldige overweging hebben we besloten om onze traditionele Global Goals gemeenteverkiezing te integreren in de GemeenteDelers competitie van de VNG. We hebben geconcludeerd dat GemeenteDelers en onze Global Goals gemeenteverkiezing veel met elkaar gemeen hebben omdat we beiden zoeken naar inspirerende initiatieven uit de uitvoeringspraktijk. We denken dan ook dat we onze krachten in de toekomst beter kunnen bundelen. 

Voor het jaar 2024 betekent dit echter dat het niet meer mogelijk is om deel te nemen aan een competitie. Onze Global Goals gemeenteverkiezing is zover mogelijk dit jaar al geïntegreerd in de GemeenteDelers 2024, maar helaas zijn de aanmeldingen voor de ronde in 2024 al gesloten. Mocht u echter nog inspirerende voorbeelden klaar hebben liggen: aanmelden voor Gemeentedelers 2025 is al geopend. Bij eventuele vragen of opmerkingen kunt u mailen naar globalgoals@vng.nl.

Stuur uw voorbeeld in voor GemeenteDelers

Niet iedere gemeente hoeft zelf het wiel uit te vinden als het gaat om de implementatie van de Global Goals. Gemeenten kunnen veel ideeën van elkaar overnemen. Heeft uw gemeente een goed voorbeeld? Aarzel dan niet om het in te sturen. 

In uw beschrijving van het voorbeeld kunt u onder meer gebruik maken van de volgende vragen:

  • Hoe heeft uw gemeente de Global Goals verbonden aan beleidsdocumenten of de begroting?
  • Heeft de gemeente een integrale werkwijze gehanteerd door met de Global Goals een verbinding te maken tussen sociale, economische en ecologische doelen? 
  • Hoe werkt de gemeente samen met lokale partners/stakeholders?
  • Hoe werkt de gemeente samen met regionale of internationale partners?
  • Is er een evenement of actie georganiseerd om zichtbaarheid te genereren voor het initiatief?

Meer informatie en inschrijven

Inzendingen voorgaande jaren

Bekijk de winnaars van de toenmalige Global Goals gemeenteverkiezing: 

Alle inzendingen van de afgelopen jaren zijn opgenomen bij de praktijkvoorbeelden van Gemeenten4GlobalGoals