Vermenigvuldigen met GemeenteDelers

Elke dag worden er nieuwe ideeën bedacht én uitgevoerd. Er is een schat aan kennis en ervaring die nu vaak niet verder komt dan de gemeentegrenzen. GemeenteDelers is een landelijke competitie waarin een succesvolle lokale aanpak gedeeld wordt op een landelijk podium. Voor de derde keer hebben we gemeenten uitgenodigd om succesvolle, waardevolle en herbruikbare initiatieven aan te melden. Bewezen goede oplossingen waar inwoners en ondernemers, gemeenten en regio’s beter van worden. Dit jaar hebben we 68 casussen ontvangen.

Jorinde ter Mors, directeur Publieksdienstverlening gemeente Utrecht / Voorzitter Vereniging Directeuren Publieksdiensten: "Ik ben er al lang van overtuigd dat we als gemeenten opgewekt en enthousiast kennis en ervaring moeten delen. Er is zoveel kracht en talent verspreid over 342 gemeenten en de kunst is om dat allemaal te benutten."

Tijdlijn GemeenteDelers 2023

GemeenteDelers is een competitie in drie rondes die eindigt met een winnaar in verschillende categorieën. Aan het einde van elke ronde wordt vastgesteld welke casussen doorgaan naar de volgende ronde. Daarbij krijgt u goede feedback, waarmee u de casus verder kunt brengen. Ronde één is van aanmelding naar shortlist. In ronde twee worden de finalisten geselecteerd. De derde ronde is de finale, waarin de winnaars bekend worden.

RONDE 1: Start aanmelding casussen
10 oktober 2022
Bekendmaking shortlist: welke casussen gaan naar ronde 2?
9 januari 2023
Einde (online) bezoeken assessoren
31 maart 2023
Bekendmaking finalisten: welke casussen gaan door naar ronde 3?
19 april 2023
Einde presentaties finalisten aan jury
31 mei 2023
Bekendmaking winnaars
9 juni 2023
Feestelijke prijsuitreiking tijdens het VNG Jaarcongres
14 juni 2023

Inspiratie uit voorgaande jaren

GemeenteDelers ping ping

De edities van 2021 en 2022 hebben al een schat aan succesvolle, waardevolle en herbruikbare casussen opgeleverd. Van winnaars als Twentse Koers, Project 010 en de Digitale Balie tot veel andere inspirerende casussen zoals Versimpelteam Zwolle, Tijdelijke woningen Purmerend of Succesvolle ondernemersdienstverlening in Hollands Kroon. Laat je inspireren door de video's en artikelen van deelnemers, finalisten en winnaars uit voorgaande jaren.

Annemieke Strijers, assessor GemeenteDelers en raadsadviseur gemeente Woerden: “De mensen in de teams zijn allemaal enthousiast en met hart en ziel met hun werk bezig. Dat is heel inspirerend!”

Meer informatie

 Meer informatie over GemeenteDelers kunt u lezen in de VDP special juni 2022 (pdf, 6,5 mb) of in onze GemeenteDelers folder.

Bent u op dit moment al benieuwd naar inspirerende praktijkvoorbeelden van andere gemeenten? Kijk dan eens op de VNG Databank praktijkvoorbeelden, het VNG-forum en verschillende vlogs.

Wilt u contact met ons opnemen? Stuur dan een e-mail naar gemeentedelers@vng.nl of kijk op onze LinkedIn-pagina.


GemeenteDelers is een initiatief van:
 

GemeenteDelers is een initiatief van Ministerie van BZK, VNG Realisatie, A&O fonds Gemeenten, Maatschappelijke Alliantie en Vereniging Directeuren Publieksdiensten