GemeenteDelers 2024

Heeft uw gemeente een project of initiatief dat andere gemeenten kunnen hergebruiken? Doe dan mee met GemeenteDelers en meld uw casus aan.

Elke dag worden er nieuwe ideeën bedacht én met goed resultaat uitgevoerd. Er is een schat aan kennis en ervaring die nu vaak niet verder komt dan de gemeentegrenzen. GemeenteDelers is een landelijke competitie om inspirerende initiatieven op te halen vanuit de uitvoeringspraktijk van alle domeinen en deze meer aandacht te geven. Andere gemeenten kunnen er hun voordeel mee doen. Voor de vierde keer nodigen we gemeenten uit om succesvolle, waardevolle en herbruikbare initiatieven aan te melden. Bewezen goede oplossingen waar inwoners en ondernemers, gemeenten en regio’s beter van worden.

Reinier van Zutphen, Nationale ombudsman: “Als ombudsman voor veel gemeenten kom ik zaken tegen die niet goed gaan. GemeenteDelers laat zien wat wél goed gaat. Door oplossingen te delen en van elkaar te leren, verbeteren gemeenten echt hun dienstverlening voor inwoners.”

Tijdlijn GemeenteDelers 2024

GemeenteDelers is een competitie in drie rondes die eindigt met winnaars in verschillende categorieën. In ronde één maken de scoorders de eerste selectie uit alle aanmeldingen. In ronde twee selecteren de assessoren welke casussen doorgaan naar de finale. In de derde en laatste ronde selecteren de juryleden uit de finalisten de winnaars van GemeenteDelers 2024. 

Bekendmaking uitslag ronde 1: welke kanshebbers gaan door naar ronde 2?
9 april 2024
Bekendmaking uitslag ronde 2: welke casussen gaan door naar de finale?
9 september 2024
Bekendmaking winnaars GemeenteDelers 2024 en feestelijke prijsuitreiking
7 november 2024

Meer informatie

Meer informatie over GemeenteDelers kunt u lezen in onze GemeenteDelers folder (PDF, 1,3 MB)

Bent u benieuwd naar inspirerende praktijkvoorbeelden van andere gemeenten? Bekijk dan de inzendingen in de VNG databank Praktijkvoorbeelden.

Wilt u contact met ons opnemen? Neem contact op via gemeentedelers@vng.nl of kijk op onze LinkedIn-pagina.

GemeenteDelers is een initiatief van:

GemeenteDelers is een initiatief van Ministerie van BZK, VNG Realisatie, A&O fonds Gemeenten, Maatschappelijke Alliantie en Vereniging Directeuren Publieksdiensten