GemeenteDelers 2024

Elke dag worden er nieuwe ideeën bedacht én met goed resultaat uitgevoerd. Er is een schat aan kennis en ervaring die nu vaak niet verder komt dan de gemeentegrenzen. GemeenteDelers is een landelijke competitie om inspirerende initiatieven op te halen vanuit de uitvoeringspraktijk van alle domeinen en deze meer aandacht te geven. Andere gemeenten kunnen er hun voordeel mee doen. Voor de vierde keer hebben we gemeenten uitgenodigd om succesvolle, waardevolle en herbruikbare initiatieven aan te melden. Bewezen goede oplossingen waar inwoners en ondernemers, gemeenten en regio’s beter van worden.

Reinier van Zutphen, Nationale ombudsman: “Als ombudsman voor veel gemeenten kom ik zaken tegen die niet goed gaan. GemeenteDelers laat zien wat wél goed gaat. Door oplossingen te delen en van elkaar te leren, verbeteren gemeenten echt hun dienstverlening voor inwoners.”

Tijdlijn GemeenteDelers

GemeenteDelers is een competitie in 3 rondes die eindigt met winnaars in verschillende categorieën. In ronde 1 maken de scoorders de 1e selectie uit alle aanmeldingen. In ronde 2 selecteren de assessoren welke casussen doorgaan naar de finale. In de 3e en laatste ronde selecteren de juryleden uit de finalisten de winnaars van GemeenteDelers 2024.

Bekendmaking uitslag ronde 2: welke casussen gaan door naar de finale?
9 september 2024
Bekendmaking winnaars GemeenteDelers 2024 en feestelijke prijsuitreiking
7 november 2024

Meer informatie

Meer informatie over GemeenteDelers kunt u lezen in onze GemeenteDelers folder (PDF, 1,3 MB)

Bent u benieuwd naar inspirerende praktijkvoorbeelden van andere gemeenten? Bekijk dan de inzendingen in de VNG databank Praktijkvoorbeelden.

Wilt u contact met ons opnemen? Neem contact op via gemeentedelers@vng.nl of kijk op onze LinkedIn-pagina.

GemeenteDelers is een initiatief van VNG Realisatie en wordt mede gesponsord door:

A&O fonds Gemeenten, Vereniging Directeuren Publieksdiensten, WerkPro en Stimulansz.