Hét overzicht van alle wisselingen in het lokaal bestuur.

Tips voor de rubriek Personalia kunt u sturen aan Monique Westenbroek

Voor informatie over VNG Magazine en actuele artikelen kijkt u op de VNG Magazine overzichtspagina

Nicole Ramaekers stopt per 1 september 2021 als gemeentesecretaris van Beekdaelen. Zij gaat dan aan de slag bij organisatieadviesbureau Geerts & Partners als senior adviseur werving en selectie en interim-manager. Ramaekers is gemeentesecretaris/algemeen directeur sinds het ontstaan van de nieuwe gemeente Beekdaelen op 1 januari 2019. Een jaar eerder begon zij al als projectleider om de samenvoeging van Onderbanken, Nuth en Schinnen voor te bereiden. Daarvoor werkte zij bij de gemeente Roermond als directeur, en eerder bij de gemeente Eindhoven en bij de provincie Limburg.

Peter Koekoek is benoemd tot gemeentesecretaris en algemeen directeur van Tynaarlo. Hij begint daar op 27 september 2021 als opvolger van Johannes van Nieukerken die eind 2020 vertrok. Sindsdien wordt de functie waargenomen door Oeds de Jager.

Gemeentesecretaris Marleen Tent van Aa en Hunze wordt per 1 november 2021 directeur van Welzijnsorganisatie Sedna in Emmen. Tent begon in oktober 2015 als gemeentesecretaris in Aa en Hunze, daarvoor had ze die functie in Zuidhorn. Aa en Hunze gaat de komende maanden op zoek naar een opvolger. (Foto: gemeente Aa en Hunze)

Anton Reebergen, fractievoorzitter van de lokale partij Pro Duiven in de gemeenteraad van Duiven, is op 23 juli 2021 na een langdurige ziekte overleden. Reebergen was in 2012 de oprichter van Pro Duiven, de opvolger van de Duivense afdeling van de LPF. In de gemeenteraad heeft de partij één zetel. Reebergen werd 67 jaar. (Foto: gemeente Duiven)

Irma Hesp stopt per 1 september 2021 als griffier van de gemeenteraad van Heemstede; ze begon daar op 1 januari 2003. Hesp wordt regisseur regionale samenwerking Zuid-Kennemerland. De Heemsteedse raad hoop in september een nieuwe griffier te kunnen benoemen. (Foto: Geek Zweksloot)

Wilma Atsma begint eind augustus 2021 als interim-gemeentesecretaris van Lansingerland. Ze is daarmee de tijdelijke opvolger van Lucas Vokurka. Hij wordt komende maand secretaris-directeur bij de gemeenschappelijke regeling Holland Rijnland, een samenwerkingsverband van dertien gemeenten in de Randstad. Atsma heeft ervaring als interimmer: momenteel rondt ze een tijdelijke opdracht als gemeentesecretaris in Maassluis af.