Hét overzicht van alle wisselingen in het lokaal bestuur.

Tips voor de rubriek Personalia kunt u sturen aan Monique Westenbroek

Voor informatie over VNG Magazine en actuele artikelen kijkt u op de VNG Magazine overzichtspagina

GroenLinks-raadslid Carel Bruring uit Goes is woensdag 25 maart 2020 op 62-jarige leeftijd overleden. Bruring was de nestor van de gemeenteraad van Goes waarvan hij sinds 2006 deel uitmaakte. Eerder was hij voor D66 raadslid en wethouder in Amersfoort.

Marike Arents is de nieuwe gemeentesecretaris van Nuenen. Zij volgt Jan van Vlerken op die op 1 april 2020 stopt. Arends was de laatste jaren afdelingsdirecteur bij de gemeente Maastricht.

Bianca Espeldoorn-Bloemendal begint in mei als nieuwe griffier van de gemeenteraad van Stichtse Vecht. Ze volgt Jelle Hekman op, die op 2 april met pensioen gaat. Espeldoorn is nu nog raadsgriffier in Heerde. Eerder werkte ze bij de gemeente Wijk bij Duurstede, als beleidsadviseur, waarnemend teamleider en plaatsvervangend en waarnemend griffier. In de periode tussen het vertrek van Hekman en de komst van Espeldoorn is Marijke de Jong de waarnemend griffier van de raad van Stichtse Vecht.

Jon Hermans-Vloedbeld is door de Friese commissaris van de Koning Arno Brok beëdigd als waarnemend burgemeester van Terschelling. De benoeming gaat in op 1 april 2020 en duurt vooralsnog tot 1 november 2020. De VVD'er vervangt Bert Wassink (GroenLinks) die het eiland verlaat om per diezelfde datum wethouder in Leeuwarden te worden. Hermans-Vloedbeld was eerder burgemeester van Ouderkerk, Ridderkerk en Almelo en waarnemer in Oud-Beijerland en Noordwijk.

Dirk van der Borg (CDA) wordt waarnemend burgemeester van Sliedrecht. Zijn benoeming per 31 maart 2020 volgt op het vertrek van partijgenoot Bram van Hemmen, die op 31 maart burgemeester wordt van de gemeente Hoeksche Waard. Van der Borg heeft ruime ervaring als bestuurder. Tussen 2006 en 2013 was hij burgemeester van de toenmalige gemeente Graafstroom. Nadat die gemeente opging in de gemeente Molenwaard, werd hij daar burgemeester.

Otto Eussen gaat per 1 mei 2020 aan de slag als gemeentesecretaris in Brunssum. Hij is nu nog algemeen directeur a.i. bij de gemeente Bergen (Limburg). Die functie bekleedt hij sinds mei vorig jaar, maar Eussen werkt al sinds juni bij de gemeente. Eerder was hij onder meer hoofd bedrijfsvoering bij onderwijsstichting Movare en directeur van het Citaverde College in Maastricht. Ook vervulde hij eerder functies bij de gemeenten Heerlen en Meerssen.