Personalia

Hét overzicht van alle wisselingen in het lokaal bestuur.

Tips voor de rubriek Personalia kunt u sturen aan Monique Westenbroek

 

Voor informatie over VNG Magazine en actuele artikelen kijkt u op de VNG Magazine overzichtspagina

Albert Vermuë gaat half oktober 2019 van start als beleidsdirecteur Leefomgeving bij de VNG. Hij is de opvolger van Edward Stigter, die in juni 2019 gedeputeerde werd bij de provincie Noord-Holland. Vermuë is nu nog algemeen directeur van de Unie van Waterschappen, waar hij in 2010 begon. Daarvoor was hij onder meer directeur Visserij bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Diana Starmans, sinds 1 januari 2019 interim-gemeentesecretaris van Groningen, is benoemd tot lid van de Raad van bestuur van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Zij blijft in Groningen tot daar een nieuwe gemeentesecretaris is aangetreden; uiterlijk 1 januari 2020 start zij bij de SVB. Voor zij naar Groningen ging, werkte Starmans sinds 2008 bij de gemeente Amsterdam. Eerst als hoofd sociaal domein en sinds 2014 als directeur bestuursadvisering en strategie en locogemeentesecretaris. Daarvoor werkte zij bij de gemeenten Capelle aan den IJssel en Schiedam. (foto: gemeente Groningen)

In Haarlem heeft gemeentesecretaris Jan Scholten aangegeven dat hij op 1 december gaat stoppen. Hij kwam in 2000 naar de gemeente Haarlem waar hij toen hoofd Sociale zaken werd. Sinds 15 januari 2013 is hij daar gemeentesecretaris. Voordat hij in Haarlem begon vervulde hij diverse functies bij het ministerie van BZK.
 

Frank Halsema wordt vanaf 16 september 2019 waarnemend gemeentesecretaris van Stichtse Vecht. De waarnemingsperiode duurt anderhalf jaar. Halsema wordt gedetacheerd naar Stichtse Vecht door zijn huidige werkgever, de gemeente Utrecht. Sinds 2015 is hij daar directeur Financiën & Control. Daarvoor was hij onder meer directeur financiën, control en ICT bij de gemeente Arnhem (2008-2015) en hoofd bestuurs- & concernstaf bij de gemeente Zutphen (2003-2008). Halsema is in Stichtse Vecht de opvolger van Annette van Hussel, die directeur Projectmanagementbureau van Amsterdam wordt.

Wethouder Marc Jeucken vervangt vanaf 3 september 2019 waarnemend burgemeester Désirée Schmalschläger van Geldrop-Mierlo die dan wordt geïnstalleerd als burgemeester van Leudal. Jeucken (CDA) is nu locoburgemeester van Geldrop-Mierlo. Er is nu voor gekozen om voor de periode tot er een nieuwe burgemeester is - waarschijnlijk nog dit jaar - niet nóg een keer een waarnemend burgemeester te benoemen. Schmalschläger (GroenLinks) werd per 8 april 2019 benoemd tot waarnemer als opvolger van Berry Link (CDA) die opstapte na een vermeende relatie met een medewerker, maar kort daarna werd bekend dat zij burgemeester van Leudal wordt. (foto CDA Geldrop-Mierlo)

Mieke Baltus is eind juni 2019 herbenoemd als burgemeester van Heemskerk. Ze ging daarmee haar tweede termijn in. Ze was eerder beleidsmedewerker van de Tweede Kamerfractie van het CDA, raadslid en wethouder in Heemskerk en burgemeester van Uitgeest.

Het college van burgemeester en wethouders van Sliedrecht heeft besloten om Niels Kuiper per 1 oktober 2019 te benoemen als gemeentesecretaris/algemeen directeur. Hij is op dit moment hoofd bestuursadvisering en public affairs bij de concernstaf van de gemeente Rotterdam. Van 2012 tot 2016 gaf hij leiding aan het bureau gemeentesecretaris bij diezelfde gemeente. Daarvoor werkte hij onder meer bij de VNG en bij de gemeente Ridderkerk als beleidsmedewerker lokaal onderwijsbeleid. Kuiper is in Sliedrecht de opvolger van Rita van Breugel, die sinds 14 november 2017 interim-secretaris is.
 

De gemeenteraad van Hoeksche Waard heeft Geertje de Schipper-Tinga per 1 september 2019 benoemd tot raadsgriffier. Eerder was ze werkzaam als raadsgriffier in Wassenaar en als concernadviseur, plaatsvervangend griffier en raadsadviseur bij de gemeente Westland. Ze is in Hoeksche Waard de opvolger van interim-griffier Etienne Hesen, die daar op 1 september 2018 begon. De gemeente Hoeksche Waard ontstond op 1 januari 2019 door samenvoeging van Binnenmaas, Oud-Beijerland, Cromstrijen, Korendijk en Strijen.

Arno Verhoeven stopt op 31 augustus 2019 als burgemeester van Leudal. Zijn tweede ambtstermijn zit er dan op, vorig jaar gaf hij al aan niet voor een derde termijn in aanmerking te willen komen. Voor Verhoeven in 2007 aantrad in Leudal, was hij burgemeester van Bergeijk en van Mook en Middelaar, en wethouder in Millingen aan de Rijn. In Leudal wordt hij per 1 september 2019 opgevolgd door Désirée Schmalschläger (GroenLinks). (foto: gemeente Leudal)

Gerben Karssenberg begint 9 september 2019 als gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Doetinchem. Karssenberg is nu nog gemeentesecretaris van Wijk bij Duurstede. Eerder was hij onder meer raadslid in Arnhem en Hilversum, wethouder in Hilversum, concernadviseur van de gemeente Lelystad en raadsgriffier en directeur in Woerden. In Doetinchem volgt hij Nicolette van Waart op, die sinds 1 mei 2018 gemeentesecretaris van Brielle is. (foto: gemeente Wijk bij Duurstede)

Pagina's