Personalia

Hét overzicht van alle wisselingen in het lokaal bestuur.

Tips voor de rubriek Personalia kunt u sturen aan Monique Westenbroek

 

Voor informatie over VNG Magazine en actuele artikelen kijkt u op de VNG Magazine overzichtspagina

Lammy Roest-Jonkers, sinds maart 2016 griffier van de gemeenteraad van Staphorst, gaat vanaf 1 mei 2019 in diezelfde functie aan de slag in Heerenveen. De werkgeverscommissie van de Heerenveense gemeenteraad heeft haar voor benoeming voorgedragen. Ze keert daarmee terug naar Friesland waar ze, voor haar komst naar Staphorst, al ervaring met het griffiewerk opdeed in Lemsterland en De Fryske Marren. Ze is in Heerenveen de opvolger van Ine Jansen, die op 26 juni 2018 met pensioen ging. Tot begin 2019 was Marianne Yska tijdelijk griffier.

Erik de Ridder, sinds 2010 wethouder van Tilburg, wordt de nieuwe watergraaf van Waterschap De Dommel. Het algemeen bestuur van het waterschap heeft hem voor benoeming voorgedragen als opvolger van Peter Glas, die sinds 1 januari 2019 de nieuwe deltacommissaris is. De Ridder (CDA) was voor hij wethouder werd beleidsmedewerker bij ministeries en management consultant. De voordracht wordt door Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant voorgelegd aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat die De Ridder op haar beurt voordraagt voor een benoeming bij Koninklijk Besluit. Naar verwachting gaat de benoeming in het voorjaar van 2019 in.

Jan Rijpstra wordt, als het aan de gemeenteraad ligt, de nieuwe burgemeester van Smallingerland. De raad heeft hem voor benoeming voorgedragen. Rijpstra (VVD) was van 2014 tot 1 januari 2019 burgemeester van Noordwijk. Eerder was hij onder andere lid van de Tweede Kamer, burgemeester van Tynaarlo en zelfstandig ondernemer. Rijpstra wordt eind maart 2019 in Smallingerland geïnstalleerd. Hij volgt daar zijn partijgenoot Tjeerd van Bekkum op, die in juni 2017 directeur werd van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018. Sindsdien wordt het burgemeesterschap waargenomen door Tom van Mourik.

Iwan Valk is per 15 mei 2019 benoemd tot gemeentesecretaris/directeur van Ameland. Valk vervult diezelfde functie nu in Noordoostpolder, sinds 2013. Op Ameland volgt hij Marloes van Rijswijk op die per 1 oktober 2018 vertrok naar Sint-Michielsgestel. Sindsdien neemt Febo Perdok de functie waar. Iwan Valk werkte eerder in diverse functies bij de gemeenten Noordoostpolder, Dronten en Almere. Daarnaast was hij onder meer Statenlid voor de PvdA in de provincie Flevoland.

Monique de Boer-Beerta is door de gemeenteraad van Roerdalen voorgedragen voor een tweede periode als burgemeester. De eerste ambtstermijn van de VVD'er eindigt op 1 juli 2019. De voordracht van de raad moet nog door de minister van BZK worden bekrachtigd. De Boer was, voor zij in 2013 als burgemeester in Roerdalen begon, zelfstandig ondernemer en daarvoor raadslid, wethouder en locoburgemeester in Buren.

Wilfred Goedmakers is door B en W van Winterswijk benoemd als interim-gemeentesecretaris/algemeen directeur. De aanstelling geldt voor een half jaar. Goedmakers was eerder (interim-)gemeentesecretaris in Best, Loon op Zand, Stein, Gennep, Woerden, Wijchen en Katwijk. Daarnaast heeft hij als manager en adviseur gewerkt bij diverse overheidsorganisaties. In Winterswijk vervangt hij Alwin Oortgiesen die vanaf 18 februari 2019 concerndirecteur is bij de gemeente Enschede.

Koen van Veen wordt met ingang van 6 mei 2019 de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur van Soest. De huidige gemeentesecretaris, Age Veenstra, gaat met pensioen; hij heeft 12 jaar in Soest gewerkt. Van Veen is sinds november 2010 gemeentesecretaris in Opsterland, daarvoor vervulde hij diezelfde functie in Hattem en Baarle-Nassau.

Johan van der Jagt neemt op 28 februari 2019 afscheid als gemeentesecretaris/algemeen directeur van Elburg. Hij heeft dan 12 jaar in die gemeente gewerkt en gaat met pensioen. Van der Jagt is sinds 1 juni 2011 gemeentesecretaris, daarvoor was hij werkzaam als adjunct-directeur. Vanaf 1977 werkte hij in de sector sociale zekerheid bij diverse gemeenten in het noorden van het land, waaronder De Marne en Noordenveld. In 1999 maakte hij de overstap naar het bedrijfsleven, maar vanaf 2003 werkte hij opnieuw voor gemeenten: eerst bij Wageningen en vanaf 2007 dus bij Elburg. Als gemeentesecretaris wordt hij daar opgevolgd door Piet Wanrooij, nu nog de gemeentesecretaris van Sint Anthonis.

Antoine Walraven mag de komende zes jaar burgemeester van Mill en Sint Hubert blijven. De gemeenteraad gaf groen licht voor een tweede ambtstermijn. De VVD'er Walraven begon in juni 2013 als burgemeester, daarvoor was hij raadslid en wethouder in Best.

Sabine de Kroon is de nieuwe griffier van de gemeenteraad van Heemskerk. Zij begint daar op 15 februari 2019. Kroon komt van het ministerie van BZK waar zij projectleider was. Daarnaast was zij bestuursadviseur bij de Vereniging van Griffiers. In Heemskerk volgt zij Jeroen Broeders op, die sinds april 2018 wethouder in Drechterland is. Sindsdien neemt interim-raadsgriffier Gijs Corten de functie waar.

Pagina's