Hét overzicht van alle wisselingen in het lokaal bestuur.

Tips voor de rubriek Personalia kunt u sturen aan Monique Westenbroek

Voor informatie over VNG Magazine en actuele artikelen kijkt u op de VNG Magazine overzichtspagina

Gemeentesecretaris Michiel van Kruijsbergen van Woerden begint 14 april 2020 als Directeur Brandweer in de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Van Kruijsbergen begon in 2015 in Woerden, eerder was hij onder meer gemeentesecretaris van Leerdam en Bernisse. Daarvoor werkte hij als adviseur en projectleider bij het Havenbedrijf Rotterdam, Rijkswaterstaat en de gemeente Rotterdam.

Gemeentesecretaris Else Ruizeveld de Winter van Eemnes wordt per 1 april 2020 tijdelijk fulltime algemeen directeur van de BEL Combinatie, het samenwerkingsverband van Blaricum, Eemnes en Laren. Ze maakte al deel uit van de driekoppige directie, maar na het vertrek van de gemeentesecretarissen van Laren en Blaricum focust ze nu op het directeurschap.

Wouter Bosch begint op 1 maart 2020 als griffier van de gemeenteraad van Duiven. Hij wordt daar de opvolger van Josien van Buren. Bosch is nu programmamanager Omgevingswet bij de gemeente Kampen. Daarvoor had hij verschillende functies in Kampen en andere gemeenten. Ook was hij tussen 2006 en 2010 raadslid in Duiven.

De gemeenteraad van Hoeksche Waard heeft Bram van Hemmen aanbevolen als nieuwe burgemeester. De CDA'er Van Hemmen is nu nog burgemeester van Sliedrecht. Eerder was hij lid van het dagelijks bestuur van de voormalige Rotterdamse deelgemeente IJsselmonde. Hij wordt op 31 maart 2020 geïnstalleerd en is dan de eerste kroonbenoemde burgemeester van de fusiegemeente die op 1 januari 2019 ontstond door een samengaan van Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen.

Sietze van Hemmen is vanaf 1 maart 2020 de nieuwe griffier van de gemeenteraad van Ooststellingwerf. Hij volgt Mirjam van Bergen op, die sinds 16 oktober 2012 griffier was en in 2010 ook een aantal maanden interim-griffier. Van Hemmen werkt sinds begin 2018 als commissiegriffier bij de griffie van Ooststellingwerf en hij is interim-griffier in Loppersum. Daarnaast is hij adviseur en projectleider bij Thorbecke BV. Eerder was hij (interim-)raadsgriffier in Winsum en van februari 2013 tot oktober 2017 raadslid voor de ChristenUnie in Steenwijkerland.

Waarnemend burgemeester Froukje de Jonge van Stadskanaal is sinds 13 februari 2020 weer wethouder van Almere. Daar is een nieuw college aangetreden en het CDA had De Jonge voorgedragen als wethouderskandidaat. Zij was van 2014 tot 2018 ook al wethouder.