Personalia

Hét overzicht van alle wisselingen in het lokaal bestuur. Wie gaat waarnaartoe?

Tips voor de rubriek Personalia kunt u sturen aan Monique Westenbroek

 

Voor informatie over VNG Magazine en actuele artikelen kijkt u op de VNG Magazine overzichtspagina

Boudewijn Marinussen wordt per 1 september 2017 interim-gemeentesecretaris van Giessenlanden. Hij neemt dan de taken over van Marko Does, die op 10 juli als gemeentesecretaris aan de slag ging in Strijen. Marinussen is nu nog interim-secretaris in Hof van Twente. Eerder was hij onder meer gemeentesecretaris in Goeree-Overflakkee, Schiedam, Berkel en Rodenrijs en Valburg en was hij programmamanager Stadshavens Rotterdam.

Burgemeester Anton van Aert (PvdA) wil volgend jaar niet in aanmerking komen voor een herbenoeming voor een tweede termijn als burgemeester van Best. Hij wil in de zomer van 2018 weer volledig in de buurgemeente Boxtel gaan wonen, maar de gemeenteraad verwacht dat de burgemeester van Best in Best woont. 'Beide standpunten zijn niet verenigbaar, ik heb daarom besloten om niet voor herbenoeming in aanmerking te willen komen', schrijft Van Aert op de website van de gemeente. Hij heeft de minister van BZK van zijn besluit op de hoogte gebracht. Vóór zijn benoeming in Best was Van Aert wethouder in Boxtel.

Annet Bertram wordt directeur-generaal Vastgoed en Bedrijfsvoering Rijk/ directeur-generaal Rijksvastgoedbedrijf bij het ministerie van BZK. Ze begint daar op 15 november 2017. Ze is bij BZK de opvolger van Jaap Uijlenbroek, die begin dit jaar directeur-generaal Belastingdienst werd. Bertram is vanaf 2007 gemeentesecretaris van Den Haag. Sinds 1 april 2015 is ze ook secretaris-generaal van de metropoolregio Rotterdam-Den Haag. Eerder was ze onder meer directeur-generaal Wonen en directeur Reken- en Administratie Centrum bij het toenmalige ministerie van VROM.

Wilfred Goedmakers is vanaf 1 september 2017 voor anderhalf jaar de gemeentesecretaris van Katwijk. Hij is de tijdelijk opvolger van Erwin Stolk, die 1 juli vertrok naar Logius, een dienst van het ministerie van BZK, waar hij plaatsvervangend directeur werd. Goedmakers was eerder gemeentesecretaris in Loon op Zand, Stein, Gennep, Woerden en Wijchen. Daarnaast heeft hij als manager en adviseur gewerkt bij diverse overheidsorganisaties.

Gemeentesecretaris Wouter Slob van Medemblik treedt uiterlijk op 1 oktober 2017 in dienst bij het Waterschap Zuiderzeeland waar hij secretaris-directeur wordt. Slob is sinds juni 2012 gemeentesecretaris in Medemblik. Eerder was hij onder meer gemeentesecretaris in Harlingen en afdelingsmanager bij de gemeente Den Helder.

Burgemeester Roland van Benthem (VVD) van Eemnes wordt opnieuw voor zes jaar benoemd. Zijn tweede ambtstermijn eindigt op 1 september 2017. De herbenoeming van Van Benthem is op 4 september tijdens een buitengewone raadsvergadering. Hij was voor zijn aantreden in Eemnes onder meer raadslid in Zeist en lid van Provinciale Staten van Utrecht.

 

Burgemeester Boy Swachten (VVD) van Bladel is maandag 7 augustus 2017 op 59-jarige leeftijd overleden. Hij was al enkele jaren ziek. In 2013 werd bij hem nierkanker aangetroffen en in oktober 2016 legde hij het burgemeestersambt noodgedwongen neer, met het idee hij na een aantal maanden behandelingen in het ziekenhuis weer terug op zijn post zou zijn. Dat heeft niet zo mogen zijn. Swachten was sinds 2009 burgemeester van Bladel, daarvoor was hij burgemeester van Kessel en wethouder in Roermond. Het burgemeesterschap van Bladel wordt sinds 1 november 2016 waargenomen door Peter Maas (CDA), oud-burgemeester van Sint-Oedenrode.

Op 1 september 2017 start Raymond van Mourik als directeur bij de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB). Hij was de afgelopen negen jaar directeur van Reddingsbrigade Nederland (KNBRD). Van Mourik is de opvolger van Arthur Dallau, die na vijf jaar bij de NVVB verder ging als zelfstandig ondernemer.

 

Harry Coerts treedt op 1 september 2017 aan als gemeentesecretaris van Veendam. Hij volgt in deze gemeente Arend Castelein op, die in juni dit jaar dezelfde functie ging vervullen in Appingedam. Coerts is nu nog werkzaam als projectleider en bestuursadviseur bij de provincie Groningen. Eerder was hij onder meer lid van Provinciale Staten van Fryslân en jurist bij de gemeente Leeuwarden. Ook was hij de eigenaar van een bureau voor juridische consultancy en interimmanagement.

Erik van Steden wordt vanaf 1 januari 2018 de nieuwe gemeentesecretaris van Barneveld. Hij volgt daarmee gemeentesecretaris Dick Bakhuizen op, die volgend jaar met pensioen gaat. Van Steden is sinds 2003 griffier in Barneveld. Daarvoor was hij gemeentesecretaris in Laren.

Pagina's