Hét overzicht van alle wisselingen in het lokaal bestuur.

Tips voor de rubriek Personalia kunt u sturen aan Monique Westenbroek

Voor informatie over VNG Magazine en actuele artikelen kijkt u op de VNG Magazine overzichtspagina

Eppie Klein is per 18 januari 2021 benoemd tot waarnemend burgemeester van Scherpenzeel. De SGP’er was eerder waarnemend  burgemeester van Lingewaard (in 2006) en van Renkum (in 2007). Eerder zat hij zestien jaar in de gemeenteraad, eerst van Nunspeet en daarna van Elburg. Ook was hij vijftien jaar lid van provinciale staten in Gelderland. De afgelopen jaren werkte hij onder meer als organisatieadviseur.

Jan Luteijn begint op 1 februari 2021 als waarnemend burgemeester in Barneveld. De SGP’er volgt Asje van Dijk (CDA) op, die op die dag met pensioen gaat. Luteijn heeft een lang cv in het openbaar bestuur. Hij begon in de jaren negentig als raadslid in Werkendam, waar hij vanaf 1999 twaalf jaar wethouder was. Tussen 2003 en 2007 was hij lid van provinciale staten in Noord-Brabant.

Interim-raadsgriffier Evert Bunt is neergestreken in Barendrecht. Bunt is daar  per 1 januari 2021 de vervanger van Geke Figge, die wegens ziekte afwezig is. Bunt heeft ervaring als interim-griffier: eerder vervulde hij die functie in onder meer Zwijndrecht en – tot en met december vorig jaar – Reimerswaal.

Cees Vos is op 11 januari 2021 begonnen als interim-raadsgriffier van de gemeenteraad van Borger-Odoorn. Hij vervangt Henriëtte van Olst die sinds 4 november 2020 met ziekteverlof is. Vos was het afgelopen jaar interim raadsgriffier van Noordenveld en daarvoor wethouder en (interim)-raadsgriffier bij verschillende gemeenten.

Tineke Kramer is op 4 januari 2021 officieel aangewezen als griffier voor de gemeente Eemsdelta tijdens de eerste raadsvergadering van de nieuwe gemeente. De gemeente Eemsdelta ontstond per 1 januari 2021 door de samenvoeging van de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum. Kramer trad in mei 2020 bij de gemeente Delfzijl in dienst als beoogd griffier van Eemsdelta. Daarvoor was ze raadsgriffier in Appingedam en bestuursadviseur bij het Waterschap Noorderzijlvest.

Eric Dammingh is op 1 januari 2021 begonnen als griffier van de gemeenteraad van Dongen. Hij is daar de opvolger van Charlotte Visser die in september 2020 vertrok naar Houten. De functie werd sindsdien waargenomen door Toon Cornelissen. Dammingh was de afgelopen vier jaar raadsgriffier in Haaren dat per 1 januari 2021 opging in omliggende gemeenten.