Personalia

Hét overzicht van alle wisselingen in het lokaal bestuur.

Tips voor de rubriek Personalia kunt u sturen aan Monique Westenbroek

 

Voor informatie over VNG Magazine en actuele artikelen kijkt u op de VNG Magazine overzichtspagina

Belangstellenden kunnen solliciteren naar het burgemeestersambt in de gemeente Geldrop-Mierlo (circa 39.600 inwoners), vacant sinds 22 maart 2019. Het salaris bedraagt € 8.392,70 bruto per maand. De profielschets kan worden aangevraagd via tel. 073-6812076/073-6812247 of via burgemeestersaangelegenheden@brabant.nl. Sollicitatiebrieven vóór 9 juli 2019 sturen naar de CdK in de provincie Noord-Brabant.

Er kan gesolliciteerd worden naar de burgemeesterspost van Molenlanden (circa 43.800 inwoners). Deze gemeente is per 1 januari 2019 ontstaan door samenvoeging van Giessenlanden en Molenwaard. Derhalve is de burgemeesterspost sinds 1 januari 2019 vacant. Het salaris bedraagt € 9.098,75 bruto per maand. De profielschets kan worden aangevraagd via tel. 070-4416446 en is te vinden op www.zuid-holland.nl. Sollicitatiebrieven vóór 9 juli 2019 sturen naar de CdK in de provincie Zuid-Holland. Het is ook mogelijk om te solliciteren via www.zuid-holland.nl/sollicitatieburgemeester.

 

In de gemeente Epe (circa 32.900 inwoners) is de burgemeestersvacature opengesteld, deze is vacant per 1 oktober 2019. Het salaris bedraagt € 8.392,70 bruto per maand. De profielschets van de te benoemen burgemeester is te downloaden van www.gelderland.nl. Sollicitatiebrieven vóór 12 juli 2019 sturen naar de CdK in de provincie Gelderland. Het is ook mogelijk om een sollicitatiebrief te sturen naar kabinet@gelderland.nl.

 

Dorine Rensen wordt de nieuwe gemeentesecretaris van Borger-Odoorn. Ze start op 1 september 2019. Rensen werkt momenteel als kwartiermaker VIPP Care bij het ministerie van VWS. Ze was eerder onder meer hoofd Communicatie bij de gemeente Assen en bekleedde functies bij Agentschap Telecom en de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Daarnaast heeft ze ervaring als manager bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Ze volgt in Borger-Odoorn Peter Post op, die in december 2018 stopte. Boudewijn Marinussen is sinds 22 januari 2019 interim-gemeentesecretaris.

Marian Witte wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Geertruidenberg. Ze is nu nog in Oosterhout wethouder en loco-burgemeester voor Gemeentebelangen Oosterhout. Witte wordt naar verwachting op 10 oktober 2019 geïnstalleerd als burgemeester in Geertruidenberg. Ze volgt dan Willemijn van Hees (VVD) op, die sinds eind vorig jaar burgemeester van Heusden is. Jan Luteijn (SGP) is sinds 29 oktober 2018 waarnemend burgemeester.

 

De gemeenteraad van Groningen heeft Koen Schuiling voorgedragen als nieuwe burgemeester. Daarmee wordt de VVD’er de eerste burgemeester van het nieuwe Groningen, dat op 1 januari 2019 ontstond door samenvoeging van Groningen, Haren en Ten Boer. Het is de bedoeling dat hij op 1 oktober 2019 als burgemeester van Groningen begint. Dan volgt hij Peter den Oudsten (PvdA) op, die daar vanaf 2015 burgemeester was. Sinds de vorming van de nieuwe gemeente Groningen op 1 januari is hij waarnemer. Schuiling is op dit moment burgemeester in Den Helder, eerder was hij raadslid en wethouder in Groningen.

Edward Stigter (GroenLinks) is op 17 juni geïnstalleerd als gedeputeerde in het nieuwe college van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland. Hij krijgt duurzame energie en klimaat in zijn portefeuille. Stigter werkt sinds 1 januari 2017 bij de VNG waar hij directeur Fysiek Domein werd. Op dit moment is hij daar directeur Beleid Leefomgeving en Arbeidszaken. Daarvoor was Stigter onder meer directeur van het programma Eenvoudig Beter bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu en directeur Mooi Nederland bij het voormalig ministerie van VROM.

Foto: Max Koot Studio

 

 

Als het aan de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee ligt, komt burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman (CDA) in aanmerking voor een tweede termijn. Haar eerste ambtstermijn loopt op 3 september 2019 af. Voordat ze in Goeree-Overflakee aantrad, was ze onder meer wethouder in Moerdijk.

De gemeenteraad van Bergen op Zoom wil zes jaar verder met burgemeester Frank Petter. Op 1 september 2019 eindigt zijn eerste termijn. Voordat de CDA’er naar Bergen op Zoom kwam in 2013, was hij onder meer lid van de Provinciale Staten van Noord-Brabant en burgemeester van Woudrichem.

De gemeenteraad van Wassenaar heeft Leendert de Lange voorgedragen als nieuwe burgemeester. De VVD’er is momenteel Tweede Kamerlid. Eerder was hij wethouder in Noordwijk en Wassenaar en fractievoorzitter in Leiden. Op dit moment is CDA’er Frank Koen, sinds 11 januari 2018, waarnemend burgemeester in Wassenaar. Hij volgde daar waarnemer Charlie Aptroot (VVD) op, die het burgemeesterschap van Zoetermeer en het waarnemerschap niet meer kon combineren. De nieuwe burgemeester van Wassenaar wordt naar verwachting op 18 juli 2019 geïnstalleerd.

Pagina's