Hét overzicht van alle wisselingen in het lokaal bestuur.

Tips voor de rubriek Personalia kunt u sturen aan Monique Westenbroek

Voor informatie over VNG Magazine en actuele artikelen kijkt u op de VNG Magazine overzichtspagina

Olaf Storms, lid van de gemeenteraad van De Fryske Marren, is op 12 januari 2020 op 57-jarige leeftijd overleden. Hij was al geruime tijd ziek, in oktober 2019 droeg hij daarom het voorzitterschap van de VVD-fractie over. Storms zat vanaf begin 2016 in de gemeenteraad van De Fryske Marren. Van 2010 tot 2014 was hij raadslid in de toenmalige gemeente Gaasterlân-Sleat.

Nadja Renkema is vanaf 15 maart 2020 de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Rheden. Ze is momenteel werkzaam als directeur Domein Sociaal van Meerinzicht, het samenwerkingsverband van de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde. Daarvoor vervulde ze diverse managementfuncties bij gemeenten en in het bedrijfsleven. Renkema volgt in Rheden Hans Kettelerij op, die half februari 2020 met pensioen gaat.

Michiel van Dalen is per 1 januari 2020 benoemd als gemeentesecretaris van Buren. Hij werkt sinds februari 2018 bij deze gemeente als adjunct-directeur. Van Dalen is in Buren de opvolger van Ilona van Wamel, die in november 2019 interim-manager bij GrowWork Group werd.

Han Bekkers is op 1 december 2019 gestopt als gemeentesecretaris en algemeen directeur van Leudal. Hij bekleedde deze functie vanaf 14 april 2017, eerst als waarnemer en vanaf 23 mei 2018 als gemeentesecretaris. Bekkers was eerder gemeentesecretaris in Dordrecht, Nijmegen en Amersfoort en interim-secretaris in onder meer Haarlemmermeer, Leiden en Heerlen.

Peter van Dijk is sinds 1 januari 2020 waarnemend gemeentesecretaris van Laren. Hij was al via de BEL-combinatie (Blaricum, Eemnes en Laren) betrokken bij de gemeente als strategisch bestuursadviseur. Daarvoor was hij enkele jaren gemeentesecretaris van Blaricum (waarnemend) en Eemnes. Van Dijk is in Laren de opvolger van Garmt Kolhorn, die de afgelopen vijf jaar interim-secretaris was. Kolhorn is per 1 januari aan de slag gegaan bij de gemeente Schiedam.

De griffier van de gemeenteraad van Peel en Maas, Ita Joosten, is na ruim tien jaar vertrokken. Zij gaat bij een adviesbureau aan de slag waar zij zich gaat bezighouden met advisering en interim-management. Joosten was vanwege ziekte sinds mei 2019 niet meer actief als raadsgriffier. De functie wordt nu waargenomen door Nick Janssen. (foto: Twitter)