De Global Goals Meet-up is dé jaarlijkse bijeenkomst van de Global Goals gemeenten en draait volledig om inspiratie, ontmoeting en kennisuitwisseling. Het thema in 2023: ‘Blik op de toekomst!’. Want de Global Goals draaien niet alleen om het hier en nu. De Global Goals moedigen aan de vraag te stellen: welke keuzes moeten we nu maken om voor de toekomstige generaties een leefbare leefomgeving achter te laten?

Dit jaar vond de Meet-up plaats in de gemeente Aalten. Omdat zij een van de winnaars was van de Global Goals gemeenteverkiezing 2022 en omdat Aalten samen met andere Achterhoekse gemeenten het SDG-manifest tekende. De Achterhoek is namelijk officieel SDG-regio. SDG staat voor Sustainable Development Goals, een andere term voor Global Goals. 

In het Christelijk College Schaersvoorde werden we welkom geheten door het personeel en de leerlingen van de school. De leerlingen hielpen mee in de catering, aankleding en logistieke organisatie van het event. En er waren jongeren die in een jongerenpanel hun blik op de toekomst deelden met de aanwezige bestuurders en beleidsmakers.

Bekijk  de aftermovie: