Hoe brengt u als gemeente het werk aan de Global Goals in de praktijk? Maak gebruik van onze tools en actieformats om werk te maken van de doelen!

  Via het menu hiernaast vindt u:

  • Handreikingen over de implementatie van de Global Goals in gemeenten
  • Motie of schriftelijke vragen over Global Goals - Standaardvoorbeelden
  • Actieformats zoals de Tijdcapsule, de Gemeenten4GlobalGoals Vlaggendag en de Global Goals Gemeenteverkiezing
  • Communicatie- en campagnemateriaal, te leen voor gemeentelijke evenementen
  • Standaardpresentatie
  • Bronnenwijzer

  Naast het informeren van gemeenten over de Global Goals, biedt VNG International diverse tools aan die een Global Goals gemeente kunnen helpen.

  De Global Goals in het gemeentelijk beleid is een handreiking voor het maken van de verbinding tussen de Global Goals en gemeentelijke taken/verantwoordelijkheden. U kunt zowel zoeken vanuit de doelen naar de taken, alsook vanuit beleidsdomeinen naar de gerelateerde Global Goals.

  Bent u benieuwd naar wat u als raadslid kunt doen? Daarover vindt u alles in de handreiking De Global Goals in de Nederlandse gemeenteraad. Wilt u de Global Goals agenderen in uw gemeenteraad? Maak gebruik van de standaardvoorbeelden voor het indienen van Schriftelijke Vragen of een Motie over de Global Goals.

  Wil uw gemeente echt een statement maken als Global Goals gemeente? Haal dan de tijdscapsule naar uw gemeente en geef uw aanmelding als Global Goals gemeente een officiële en feestelijke opening. Deze tijdscapsule wordt gevuld met wensen en dromen van burgemeesters en wethouders uit het hele land voor hun Global Goals gemeente.

  Vindt er in uw gemeente een Global Goals activiteit plaats en wilt u deze aankleden met materialen van de campagne? Of zoekt u buttons om aan te geven dat een activiteit bijdraagt aan de Global Goals? Bij Campagne materialen vindt u alles wat u nodig heeft. Wilt u een op maat gemaakt logo? Neem dan contact met ons op.

  Hoe zijn andere gemeenten aan het werk gegaan met de Global Goals? Werkte deze methode voor hen? Kijk naar onze praktijkvoorbeelden van gemeenten die aan de slag zijn gegaan met de Global Goals en doe inspiratie op.