Naast het informeren van gemeenten over de Global Goals, biedt VNG International diverse tools aan die een Global Goals gemeente kunnen helpen.

De Global Goals in het gemeentelijk beleid” is een handreiking voor het maken van de verbinding tussen de Global Goals en gemeentelijke taken/verantwoordelijkheden. U kunt zowel zoeken vanuit de doelen naar de taken, alsook vanuit beleidsdomeinen naar de gerelateerde Global Goals.

Bent u benieuwd naar voorbeelden van inspirerende activiteiten rondom de Global Goals? Ga dan naar onze Menukaart! Per Global Goal staan voorbeelden van activiteiten die bijdragen aan dat doel.

Wilt uw gemeente echt een statement maken als Global Goals gemeente? Haal dan de tijdscapsule naar uw gemeente en geef uw aanmelding als Global Goals gemeente een officiële en feestelijke opening! Deze tijdscapsule wordt gevuld met wensen en dromen van burgemeesters en wethouders uit het hele land voor hun Global Goals gemeente.

Vindt er in uw gemeente een Global Goals activiteit plaats en wilt u deze aankleden met materialen van de campagne? Of zoekt u buttons om aan te geven dat een activiteit bijdraagt aan de Global Goals? Bij ‘Campagne materialen’ vindt u alles wat u nodig heeft. Wilt u een op maat gemaakt logo? Neem dan contact met ons op!

Hoe zijn andere gemeenten aan het werk gegaan met de Global Goals? Werkte deze methode voor hen? Kijk naar onze praktijkvoorbeelden van gemeenten die aan de slag zijn gegaan met de Global Goals en doe inspiratie op!