Innoveer gemeentelijke dienstverlening

Moderne tijden vragen om innovatie. Er is veel aandacht voor samenwerking tussen overheden op digitaal gebied, voor standaardisatie en innovatie, en inwoners en ondernemers stellen nieuwe eisen aan gemeentelijke dienstverlening. Maar hoe? De Pilotstarter van de VNG is hét platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening.

Hoe kunnen we bijvoorbeeld big data in het ruimtelijk domein inzetten of hoe kunnen we apps gebruiken om de zelfredzaamheid van burgers te ondersteunen? Het uitgangspunt van de Pilotstarter is de innovatieve kracht van gemeenten, en de doelstelling is het delen van kennis en het bundelen van krachten.

Bezoek dit platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening en word onderdeel van het innovatienetwerk! Naast participeren, is het tevens mogelijk om zelf een pilot te starten.

Voorbeelden van pilots zijn:

Kijk voor meer informatie op http://depilotstarter.vng.nl/.

Door uw dienstverlening te innoveren draagt u bij aan het creëren van doeltreffende, verantwoordelijke en sterke publieke diensten (doel 16),  het duurzaam ontwikkelen van uw gemeente (doel 11), en lokale digitale innovatie (doel 9).

gg 16