VNG Magazine nummer 11, 26 juni 2020

Auteur: Rutger van den Dikkenberg

Maarten van Vierssen

Maarten van Vierssen (D66) is sinds december vorig jaar wethouder in Apeldoorn. Hij heeft onder meer de energietransitie in zijn portefeuille. Met wie praat hij over dit onderwerp?

André Zeijseink, voorzitter Loenen Energie Neutraal en energie-ondernemer
André is een zeer betrokken en actieve inwoner van Loenen. Hij laat zien hoe je de energietransitie door bewoners kunt vormgeven.

Ellen Luten, programmamanager Energietransitie Gemeente Apeldoorn
Ellen is mijn sparringpartner in het gemeentehuis. Met haar neem ik alle dilemma’s en uitdagingen door die komen kijken bij de energietransitie.

Wouter Bronkhorst, ondernemer en Winnaar Zonnedak-award
Ondernemers zijn belangrijk in de energietransitie. Wouter heeft het dak van zijn bedrijf volgelegd met zonnepanelen. Een mooi voorbeeld voor anderen.

Marjolein Tillema, energieregisseur Kerschoten Energie Neutraal
Marjolein is ons verlengstuk in de buurt. Zij staat in contact met inwoners en probeert samen met hen toe te werken naar een aardgasvrije wijk.

René Lemein, accountmanager Apeldoorn bij netwerkbedrijf Alliander
Met René werken we samen om ervoor te zorgen dat ons stroomnet alle ontwikkelingen aan blijft kunnen.

Martine Berends, voorzitter projectgroep gemeenteraad
Om de energietransitie goed te laten verlopen werk ik samen met de gemeenteraad. Ik spreek Martine en haar collega’s daarom regelmatig binnen de raadsprojectgroep energietransitie.

Michael Boddeke, directeur duurzame energiecoöperatie deA
Michael en ik werken samen om inwoners van Apeldoorn te adviseren over wat zij kunnen doen aan energiebesparende maatregelen zoals isolatie en zonnepanelen.