Meedoen in een baan betekent veel voor mensen: financiële zelfstandigheid, sociale contacten, een duidelijke dagstructuur, meer welbevinden. Dit geldt ook voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt, ook zij moeten naar vermogen mee kunnen doen.

Ons standpunt

De bedoeling van de Participatiewet is dat iedereen mee kan doen. Maar in de praktijk is het vooral een wet die voorziet in inkomen. Wij zeggen: Maak van de Participatiewet een échte participatiewet en zorg dat er geen mensen met een uitkering langs de kant staan.

Regionale arbeidsmarktbeleid

VNG, Divosa, UwV en Cedris werken samen in de Programmaraad aan de verbetering van de dienstverlening voor werknemers en werkgevers.

Bijstandsverlening aan zelfstandige ondernemers (BBZ)

Zelfstandigen kunnen in financiële problemen komen die het voortbestaan van hun bedrijf bedreigen. In bepaalde gevallen kunnen zij dan een beroep doen op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen. De gemeente voert deze regeling uit en kan de ondernemer ondersteuning bieden. Op deze website van de rijksoverheid staat informatie over bijstandsverlening aan zelfstandigen.

Vraag en antwoord

Publicaties & Brieven