Iedereen doet mee!

Gemeenten aan de slag met het VN-Verdrag Handicap

Sinds juli 2016 is in Nederland het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap van kracht. Het Rijk, de Alliantie, VNO-NCW, MKB Nederland en de VNG willen samen de beginselen uit het VN-Verdrag in de praktijk te verwezenlijken en stelden een implementatieplan op. Er is ook een samenvatting in (voor iedereen) begrijpelijke taal.

Koplopergemeenten VN-verdrag: Iedereen doet mee!

'Iedereen doet mee!' Onder dat motto ondertekenden de 25 koplopergmeenten een manifest voor het invoeren van het VN-verdrag Handicap.  Namens de gemeenten ondertekende een burgemeester, wethouder of gemandateerde ambtenaar, ieder samen met een ervaringsdeskundige uit hun gemeente.

Het Projectteam

De VNG startte in januari 2018 met het projectteam ‘Implementatie VN-Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap’. In juni 2018 veranderde de naam van het programma in: ‘Iedereen doet mee!’

Vraag maar raak

Heeft u een vraag over het VN-Verdrag Handicap? Wilt u meer weten over wat de VNG doet? Wilt u een goed voorbeeld of dilemma delen? Of gewoon even sparren? Neem dan contact met ons op!

Factsheet VN-Verdrag Handicap

Wat betekent het VN-Verdrag voor gemeenten? Raadpleeg ons factsheet!

Toolbox

We maken én verzamelen informatie voor gemeenten over de implementatie van het VN-Verdrag.
Deze informatie vindt u in onze Toolbox, die steeds wordt aangevuld.