De Omgevingswet en de Lokale Inclusie Agenda (onderdeel van het VN-verdrag Handicap), beide onderwerpen staan bij elke gemeente op de agenda. Veel medewerkers van een gemeente die aan de Lokale Inclusie Agenda werken, weten dat de Omgevingswet eraan komt.

Maar hoe leg je op een goede manier verbinding? Hetzelfde geldt voor de collega's die zich bezighouden met de Omgevingswet. Wat betekent de Lokale Inclusie Agenda voor de implementatie van de Omgevingswet?

Om deze vragen te beantwoorden organiseerde de VNG in samenwerking met Ieder(in) op 24 september 2020 een digitale bijeenkomst voor gemeenten. Centraal stond de verbinding tussen het VN-verdrag Handicap en de doelen en uitvoering van de Omgevingswet. Bekijk de video van deze bijeenkomst:

Wilt u de video in volledig scherm bekijken? Klik dan rechtsonder op het YouTube-logo. Nu wordt de video geopend op de website van YouTube. U kunt de video nu op het volledige scherm bekijken door op het meeste rechtse icoontje onderin het videoscherm te klikken.

Sprekers

  • Pascale Georgepoulou (VNG)
  • Anneke van der Vlist (Ieder(in))

Inhoud

  • Deel 1: Inleiding op de Omgevingswet en inleiding op het VN-verdrag Handicap
  • Deel 2: Verbinding Omgevingswet en de Lokale Inclusie Agenda
  • Powerpointpresentatie (pdf)

Meer informatie