Vanwege de maatregelen van het kabinet rondom het coronavirus zijn bijeenkomsten uitgesteld of gaan ze in een andere vorm door. Heeft u zich voor een bijeenkomst aangemeld, check dan altijd bij de organisatie zelf of deze nog wel doorgaat.

15 april

Tijdens deze tweede in een reeks van 3 masterclasses over lokale inclusie richten we ons op het creëren van intrinsieke motivatie en draagvlak voor inclusie.

15 april

Wie kinderen krijgt, gaat studeren of met pensioen gaat (zogenoemde levensgebeurtenissen), moet veel regelen met verschillende overheidsorganisaties. Het is belangrijk om communicatie en dienstverlening rondom een levensgebeurtenis vanuit de leefwereld van mensen in te richten.

22 april

Tijdens deze derde in een reeks van 3 masterclasses over lokale inclusie ligt de focus op de samenwerking tussen gemeente en ervaringsdeskundigen bij het opstellen van een lokale inclusie agenda.

12 mei

Als mensen zich niet herkennen in bijvoorbeeld folders bij de huisarts of ze voelen zich nooit aangesproken door de beelden op het journaal, dan kan dat leiden tot een gevoel van buitengesloten worden. De oplossing: inclusief communiceren.

27 mei

We komen allemaal wel eens een onduidelijk of niet werkend online formulier tegen. Frustrerend, toch? Ook is het vervelend voor de organisatie, want die moet extra werk verrichten om mensen te helpen die online niet verder komen. Dat kost – onnodig – tijd en geld.

10 juni

Overheidsorganisaties werken veel samen met andere partijen, zoals zorginstellingen, schuldhulpverleners of de Belastingdienst. U bent vanuit uw organisatie soms een onderdeel of schakel in een keten.