Vincent Vos

Vincent Vos

E-mail Vincent.vos@vng.nl Telefoon: 06 341 961 73

Voor mij legt het Sociaal Domein de basis en de verbinding tussen gemeenschappelijke regelingen, taken en opgaven vanuit; werk, inkomen, welzijn, meedoen, leren, opvoeden en opgroeien.  

Gedreven, deskundig en verbindend zijn woorden die bij mij passen. Mijn passie is te inspireren, kennis bundelen en vereenvoudigen en met elkaar tot nieuwe inzichten komen om maatschappelijk relevante doelen te behalen. Vanuit mijn vorige adviseursfunctie heb ik dit gedaan bij VNG Naleving op het gebied van de Wmo 2015 en Jeugdwet. Al jaren werk ik op het snijvlak van beleid en uitvoering in het sociaal domein. Bij, met of ten dienste van gemeenten, met één constante factor: werken aan excellente dienstverlening en bedrijfsvoering van gemeenten. Dit kan nu vanuit één plek waar alles van de on- en offline wereld over het sociaal domein samenkomt: het Samenwerkingsplatform Sociaal Domein.

Het Samenwerkingsplatform Sociaal Domein is een samenwerking tussen gemeenten en Rijk en onderdeel van de VNG. Dit geeft mij de mogelijkheid om vanuit een breed perspectief strategisch partnerschap te bieden en gericht te adviseren aan gemeenten en samenwerkingspartners in de regio Midden-Nederland (provincies: Utrecht en Flevoland). Met als doel om samen het sociaal domein stabiel en simpel te gaan organiseren waarbij rust, continuïteit en overzicht de basis zijn.

Juist ook in een tijd waar op meerdere maatschappelijke thema’s urgentie, denkkracht en procesbegeleiding (regie) wordt gevraagd kan ik helpen ontwarren en harmoniseren of ondersteuning bieden om de lokale uitvoeringskracht te versterken, een ambitieuze opgave maar cruciaal voor het vergroten van welzijn en welbevinden van inwoners.
 


Jeannette van Capelleveen

Jeannette van Capelleveen

E-mail jeannette.vancapelleveen@vng.nl Telefoon: 06 487 115 62

Het sociaal domein betekent voor mij de juiste zorg voor de client op het juiste moment door de juiste hulp/zorgverlener. Dat is altijd de basis geweest voor mijn werkzaamheden. Tot voorkort in de ((geboorte)zorg, onderzoek, uitkomstgerichte zorg, kwaliteitsregistraties, kwaliteitsverbetering, integrale zorg, samenwerking), vanaf september 2022 in het sociaal domein. De burger staat voor mij centraal, wat heeft hij/zij nodig om zo zelfstandig en gezond mogelijk te kunnen functioneren in onze samenleving. Hierbij ga ik niet alleen uit van de doelgroepen, maar het individu en zijn/haar sociale omgeving moeten we goed in beeld houden. Het is voor mij belangrijk dat mijn werk een positieve en pragmatische bijdrage levert aan de gemeenschap en het individu.

Ik ben het aanspreekpunt voor de 40 gemeenten in Friesland, Groningen en Drenthe, in totaal ongeveer 1.735.800 inwoners. Door kennis van gemeenten en samenwerkingspartners met elkaar te verbinden streeft het samenwerkingsplatform naar een integrale aanpak waardoor de uitvoeringspraktijk versterkt wordt. Van cruciaal belang voor de continuïteit van zorg voor de kwetsbare inwoners. Ik werk binnen de regio nauw samen met de regioadviseurs Zorg + Veiligheid en Opdrachtgeverschap & Ondernemerschap.
 


Nick Tameris

Nick Tameris

E-mail: nick.tameris@vng.nl Telefoon: 06 487 115 43

Ik ben al meer dan vijftien jaar werkzaam binnen het sociaal domein. Het sociaal domein is voor mij veel meer dan de inspanningen die gemeenten moeten uitvoeren rondom WMO, Participatiewet en de jeugdwet of de handhaving leerplicht, vroegtijdig schoolverlaten en ga zo maar verder. Het gaat om alle inspanningen van leefbaarheid, ondersteuning, tot zorg bij alledaagse bezigheden van inwoners die gemeenten dan weer met organisaties, diensten en voorzieningen samen realiseren. Iedere inwoner moet mee kunnen doen naar vermogen. En niet iedereen lukt dit en heeft soms hulp nodig. Hulp op soms meerdere vlakken dat allemaal aanwezig is binnen het sociaal domein. Samen is het sleutelwoord. Aan die manier van werken wil ik een bijdrage leveren. Samen zorgen we voor een betere dienstverlening en een gelukkigere inwoner.

Als aanspreekpunt voor de regio Zuid – West Nederland vanuit het Samenwerkingsplatform sociaal domein ga ik samen met de andere regioadviseurs optrekken richting gemeenten en partners. In contact treden met bestuurders en betrokken ambtenaren binnen het sociaal domein. Ik fungeer als verbinder in de regio waar ik informatie ophaal en breng. Spelen er ontwikkelingen binnen gemeente of zijn er veranderingen vanuit het Rijk waarop gemeenten zich moeten voorbereiden, dan is dit een onderdeel van mijn agenda. Ik wil snel mijn eerste contacten gelegd hebben. Hiervoor gebruik ik de mail, LinkedIn en/of een persoonlijke afspraak in de regio.
 


Mariska ten Heuw

Mariska ten Heuw

E-mail: Mariska.tenheuw@vng.nl Telefoon: 06 38 993 615

Niet iedereen kan alles zelf, maar soms heft iemand hulp nodig op gebied van zorg, inkomensondersteuning, opvoeding of als er schulden zijn. Binnen het sociaal domein komt dit allemaal samen. De manier waarop gemeenten en hun samenwerkingspartners uitvoering geven aan die ondersteuning is heel bepalend voor hoe mensen zich voelen en zich verbonden voelen met de samenleving. Daar wil ik  graag een bijdrage aan leveren door de integraliteit in de uitvoering van het sociaal domein te vergroten. Het is mijn overtuiging dat dan de dienstverlening van de gemeenten zeer verbetert en mensen dit ook daadwerkelijk gaan merken en waarderen.

Ik ben voor de gemeenten in Gelderland en Overijssel, dat zijn er 76, het vaste aanspreekpunt vanuit het Samenwerkingsplatform. Ik heb contact met de bestuurders en ambtenaren van die gemeenten. Ik probeer met iedereen een persoonlijke kennismaking te hebben. Daarna onderhoud ik de contacten via app, mail of LinkedIn. Ik ‘breng’ en ik ‘haal’. Maak gemeenten attent op wijzigingen die er vanuit het Rijk aankomen op het sociaal domein en waarop gemeenten zich moeten voorbereiden. Maar ik ‘haal’ ook vooral: als men bij het rijk een oplossing ‘bedenkt’, dan toets ik dit graag snel bij gemeenten. Wanneer gemeenten extra ondersteuning nodig hebben op terrein van sociaal domein, ben ik altijd bereid mee te denken en te helpen.
 


Anne Duijn

Anne Duijn

E-mail: anne.duijn@vng.nl Telefoon 06 48 711 216

Voor mij is het sociaal domein het hart van onze samenleving. Dat draait om een veilig, geborgen en ondersteunend gevoel bij iedere inwoner in Nederland. Wanneer er een vraag is die één van deze pilaren raakt dan moet je weten waar je terecht kan en die ondersteuning krijgen die er nodig is. Of het nu gaat om een vraag voor huishoudelijke ondersteuning omdat je het zelf niet meer kan, een (extra) inkomen omdat je het anders allemaal niet meer kan betalen, je hulp wilt bij het oplossen van je schulden, jongeren hulp nodig hebben bij het vinden van de weg naar hun plek in de maatschappij of het terugvinden van je juiste plek in de maatschappij. Ik vind dat iedereen de kansen in het leven moet kunnen benutten en vanuit die gedachte draag ik graag een steentje bij aan een sociaal domein waar iedere Nederlander zich gehoord en erkend bij voelt.

Als vast aanspreekpunt wil ik me zichtbaar maken in mijn regio’s door in gesprek te gaan met gemeenten om van hen te leren waar de successen en de mogelijke hindernissen liggen. Ook ga ik in gesprek met belangrijke maatschappelijke partners, die samenwerken met de gemeenten, zij kunnen mij benaderen met vragen. Ik ga zeker ook proactief met hen in gesprek, zo probeer ik vragen, successen en hindernissen met elkaar te verbinden van alle betrokken partijen in het sociaal domein. Samen met mijn collega’s uit de andere regio teams die werken vanuit het Samenwerkingsplatform sociaal domein kunnen we een lerend netwerk ontwikkelen dat bijdraagt aan een sterk sociaal domein in Nederland.


Arno van Kempen

Arno van Kempen

E-mail: arno.vankempen@vng.nl Telefoon: 06 247 695 04

In het sociaal domein staat de mens centraal. Dat is het mooie van dit werkterrein. Iedereen moet kunnen meedoen in de samenleving. Daarin ligt een belangrijke verantwoordelijkheid bij een ieder zelf, maar als het om welke reden dan ook niet helemaal lukt, zijn de overheid en andere organisaties er om je te helpen. Dat is mijn visie op wat het sociaal domein in de kern behelst. En dat betekent ook dat bij het helpen van mensen niet het regeltje maar de mens zelf centraal staat.

De regio Zuid is mijn werkterrein als regio-adviseur sociaal domein. Ik maak afspraken met wethouders, ambtenaren, raadsleden, maar ook met vertegenwoordigers van andere organisaties als dat in het belang is van de inwoners om hen waar nodig terzijde te staan. Ik heb een ruime ervaring in het sociaal domein, zowel bestuurlijk als ambtelijk en zal die kennis graag delen met mijn gesprekspartners. Daarnaast zal ik ook graag leren van alle initiatieven, inzichten en ervaringen van mijn gesprekspartners in het gebied. Die geef ik dan graag terug ‘landelijk’: bij de VNG maar zeker ook bij de beleidsmakers op de verschillende ministeries in Den Haag.