Nu gemeenten de dienstverlening aan de burger in het kader van de decentralisaties op orde hebben, komt er steeds meer aandacht voor toezicht en handhaving. Deze aandacht voor een rechtmatige uitvoering van de wetten zorgt voor een grotere nalevingsbereidheid en een burger die krijgt waar hij recht op heeft. De adviseurs van Naleving ondersteunen gemeenten hierbij. 

Gerelateerde onderwerpen

Kennisbank Naleving

In de kennisbank vindt u nieuwsberichten, handreikingen, factsheets, best practices, trainingen, voorbeeldbrieven en meer. U heeft zo toegang tot de meest actuele informatie met betrekking tot toezicht en handhaving in het sociale domein.

Nieuws

MEEST RECENTE DISCUSSIES OP HET VNG-FORUM

Arbeidsmigranten

1418 deelnemers | Laatst bijgewerkt op 16 mei 2023 om 11:59

Leren en ontwikkelen

De adviseurs van Naleving verzorgen opleidingen, trainingen, masterclasses en andere bijeenkomsten waarin vragen van gemeenten centraal staan. Vragen van bestuurders, leidinggevenden, beleidsmedewerkers en professionals in de uitvoering. Vaak gaat het om landelijke trainingen, maar er worden ook regionale bijeenkomsten georganiseerd. Desgewenst verzorgt Naleving (een deel van) het leeraanbod incompany en wordt dit naar uw wens ingericht.

Over Naleving

De adviseurs van Naleving ondersteunen gemeenten bij het uitvoeren van handhavingstaken van de wetten in het sociaal domein: Jeugdwet, Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo 2015), Participatiewet en de Wet kinderopvang.

Altijd op de hoogte 

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van handhaving en naleving in het sociaal domein en lees wekelijks wat dit betekent voor de dagelijkse praktijk.