Ouders en kinderen in uw gemeente voelen zich veilig bij de kindercentra, gastouders of buitenschoolse opvang. U houdt effectief toezicht op bijvoorbeeld de kwaliteits- en veiligheidseisen die gelden voor kinderopvangbedrijven.

Kinderopvang is bijna net zo beweeglijk als kinderen zelf. Om de kwaliteit van de kinderopvang in uw gemeente te garanderen, moeten uw toezicht en handhaving wel meebewegen. Samenwerken en leren van andere gemeenten/partijen is hierbij onmisbaar. Op deze site kunt u terecht voor handreikingen, beleidsondersteunende producten en juridische ondersteuning en op het forum legt u contact met collega’s uit het hele land.

Vraag en antwoord en jurisprudentie

GGD GHOR Nederland publiceert, in afstemming met de adviseurs van Naleving, veelgestelde vragen en antwoorden op het Kennisnet van GGD GHOR Nederland. Op de VNG Jurisprudentie Databank vind u alle jurisprudentie die relevant is voor gemeenten bij elkaar in één databank. Ook over toezicht en handhaving in de kinderopvang!

Wettenpocket Kinderopvang

Alle wetten, regelingen en besluiten over de Wet kinderopvang gebundeld in een handige Wettenpocket op handzaam A5-formaat.

Naar de wettenpocket

Meest recente discussies op het VNG-forum

Toezicht en handhaving kinderopvang

1337 deelnemers | Laatst bijgewerkt op 13 juni 2024 om 10:50
field_links
Nieuws

Publicaties en brieven