Ouders en kinderen in uw gemeente voelen zich veilig bij de kindercentra, gastouders of buitenschoolse opvang. U houdt effectief toezicht op bijvoorbeeld de kwaliteits- en veiligheidseisen die gelden voor kinderopvangbedrijven.

Kinderopvang is bijna net zo beweeglijk als kinderen zelf. Om de kwaliteit van de kinderopvang in uw gemeente te garanderen, moeten uw toezicht en handhaving wel meebewegen. Samenwerken en leren van andere gemeenten/partijen is hierbij onmisbaar. Op deze site kunt u terecht voor handreikingen, beleidsondersteunende producten en juridische ondersteuning en op het forum legt u contact met collega’s uit het hele land.

Vraag en antwoord en jurisprudentie

De GGD GHOR publiceert, in afstemming met de adviseurs van Naleving, veelgestelde vragen en antwoorden op het GGD GHOR Kennisnet. Op de VNG Jurisprudentie Databank vind u alle jurisprudentie die relevant is voor gemeenten bij elkaar in één databank. Ook over toezicht en handhaving in de kinderopvang!

Wettenpocket Kinderopvang

Alle wetten, regelingen en besluiten over de Wet kinderopvang gebundeld in een handige Wettenpocket op handzaam A5-formaat.

Kennisbank Handhaving kinderopvang

In de kennisbank vindt u nieuwsberichten, handreikingen, factsheets, best practices, trainingen, voorbeeldbrieven en meer binnen het thema Kinderopvang.

Meest recente discussies op het VNG-forum

Toezicht en handhaving kinderopvang

1537 deelnemers | Laatst bijgewerkt op 20 maart 2023 om 16:56
field_links

Trainingen kinderopvang

Naleving biedt trainingen aan over toezicht en handhaving van de kinderopvang. De trainingen zijn onderverdeeld in basis- en vervolgtrainingen. 

Publicaties en brieven

Contact met onze adviseurs

Heeft u behoefte aan advies op maat of wilt u antwoord op specifieke (ook juridische) vragen? Neem dan contact op met de adviseurs van Naleving uit uw regio.

ALTIJD OP DE HOOGTE

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van handhaving en naleving in het sociaal domein en lees wekelijks wat dit betekent voor de dagelijkse praktijk.