Global Goals Gemeenten

 

 

 

 

Tot 2030 werken landen in de hele wereld aan de realisatie van de Global Goals for Sustainable Development (de opvolgers van de Millenniumdoelen). Het zijn 17 doelen die raken aan belangrijke opgaven van lokale overheden zoals terugdringen van ongelijkheid, maatschappelijke integratie, leefbare en veilige leefomgeving en kwalitatief en participatief bestuur. Gemeenten kunnen dan ook een belangrijke bijdrage leveren. Doet uw gemeente ook mee? Samen met inwoners, bedrijven, kennisinstellingen en lokale organisaties?

Bekijk hier de oproep om ook Global Goals gemeente te worden, of klik op het filmpje hiernaast om van de burgemeesters van Utrecht en Oss te horen wat voor meerwaarde dat voor uw gemeente kan hebben.

Heeft u een Millenniumgemeentebordje aan uw gemeentegrens? Vervang het bordje nu met het Global Goals gemeentebordje! Vraag bij ons een op maat gemaakt logo aan en plaats de nieuwe bordjes aan uw gemeentegrens! Voor meer informatie kunt u terecht bij globalgoals@vng.nl of kunt u bellen naar +31703738231 (Maria van der Harst).

Op het VNG Jaarcongres in Goes spraken we met Nederlandse en internationale bestuurders en medewerkers van lokaal bestuur.

Bekijk de slideshow om te zien wie de Global Goals omarmen!

 

Meer weten? Neem contact op via globalgoals@vng.nl

Nieuwsbrief VNG International

Op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen op het terrein van gemeentelijk internationaal beleid? Meld u dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van VNG International voor gemeenteambtenaren en -bestuurders.

Samenwerking

De samenwerkingspartners van Global Goals ziet u in het overzicht hiernaast.