In blok 2 van het DSO leertraject gaan de deelnemers aan de slag met een product. De opdracht is om een product te ontwikkelen aan de hand van een zelfgekozen thema dat hun leven, maar ook het leven van andere DSO-professionals gemakkelijker kan maken.
De producten zijn dus gemaakt voor algemeen gebruik. Ga je er gebruik van maken, en wil je iets kwijt aan de maker? Schroom dan niet om contact met ze op te nemen.
Wat kun je allemaal met de DSO data? Deze groep ging op onderzoek uit en haalde data uit de TAM verzoeken monitor. Ze gaven hierover een VTH netwerksessie en maakten een video voor hun Youtube kanaal. Zie ook onderstaande downloadlinks voor de presentatie en een PowerBI overzicht van de verzoeken in een gebied met een geanonimiseerd zaaksysteem.
In dit document worden de stappen beschreven die gezet moeten worden om het omgevingsplan te wijzigen. Deze stappen zijn ontleend aan het stappenplan van de VNG voor het wijzigen van het omgevingsplan. Bij dit document hoort een excelbestand waarin de verschillende overwegingen voor de keuze tussen gebiedsgerichte of themagericht wijzigingen, nog eens overzichtelijk en beknopt zijn weergegeven. Deze excel kan worden gebruikt als hulpmiddel om per wijziging af te wegen of de wijziging gebiedsgericht of themagericht wordt ingestoken.
Vier producten waarmee je op een leuke manier inzicht krijgt in wat de rol van de DSO-professional inhoudt. Het bevat een kaartspel, een kwartet, een wie wat waaier en een doorklikbare praatplaat.
De dienstverlening in overheidsorganisaties verandert onder de Omgevingswet. Hoe ga je daarmee om? Deze groep maakte een plan voor het in kaart brengen van je dienstverlening.
Wil je weten hoe het nu zit met de beleidscyclus, en wie er verantwoordelijk is voor welk instrument? Ga dan aan de slag met deze interactieve video: de beleidscyclus in de praktijk.
Welke structuren bestaan er allemaal voor je omgevingsplan, wat zijn de verschillen en wat zijn de voor- en nadelen? Deze groep deed hier onderzoek naar en schreef een onderzoeksrapport.
Een receptenboek voor maken toepasbare regels met goede samenwerking en afstemming in de (externe en interne) keten. Hierdoor verbetert de gebruiksvriendelijkheid van de interbestuurlijke Vergunningchecks.