Lees ons Vlugschrift over de toekomst van lokale democratie en bestuur. Voor raadsleden, ambtenaren en bestuurders die niet huiverig zijn voor een beetje vernieuwing.

Dit Vlugschrift bespreekt in vogelvlucht vijf ontwikkelingen in lokaal bestuur en democratie. Inclusief prikkelende voorbeelden in binnen- en buitenland. En met tips en suggesties waarmee u zelf aan de slag kunt in uw gemeente.

Afbeelding Vlugschrift

Atriumlezing

Tijdens de Digitale Dag van de Lokale Democratie heeft Lucas de Man in een digitale atrium lezing over democratie gehouden. Benieuwd? Bekijk zijn lezing (ca. 20 minuten):

VNG artikel: Thorbecke 2024, Maatwerk Democratie

6 november verscheen in het VNG Magazine een artikel over Thorbecke 2024. Burgemeester Jan Hamming wordt geïnterviewd over vernieuwing op lokaal niveau, vertegenwoordiging van bewoners en het belang van tegengeluid. Lees het artikel in het VNG Magazine nummer 17.

NEW DEMOCRACY – programmareeks

In de PHZ-reeks New Democracy wordt onderzocht of the tijd is voor fundamentele verandering van de democratie. In de reek wordt onder andere gekeken naar de effecten van transitie op gebieden zoals energie, zorg en omgeving op de manier waarop de democratie is georganiseerd.

De reeks is ontwikkeld door Pakhuis de Zwijger in samenwerking met Netwerk Democratie. Er zijn ondertussen al meer dan veertig programma’s geweest en ze nog niet van ophouden, de aankomende weken staan er veel interessante onderwerpen op de agenda.