VNG Homepage

'Nieuwe afspraken nodig over opvang asielzoekers'

De instroom van asielzoekers is teruggelopen, de afspraken over de opvang van asielzoekers moeten daarom worden aangepast. Dat stelt burgemeester Jos Wienen (Katwijk), voorzitter van de VNG-adviescommissie Asiel en Integratie, vandaag in een interview met dagblad Trouw.

Chatsessies over het IKB

Het Individueel keuzebudget (IKB) treedt in werking op 1 januari 2017. Werkt u op een afdeling P&O en heeft u vragen over het IKB? Doe dan mee aan de chatsessies op dinsdag 23 en maandag 29 augustus tussen 14.00 en 15.30 uur.

VNG Berichtenapp iWmo/iJw gelanceerd

De VNG Berichtenapp voor iWmo en iJeugd is nu beschikbaar. Deze applicatie maakt het ook voor kleine(re) zorgaanbieders en gemeenten zonder softwareoplossing mogelijk om aan te sluiten op het landelijke berichtenverkeer iWmo/iJw.

Normenstelsel schaarse besluiten: factsheet voor gemeenten

De rechtsontwikkeling rond schaarse besluiten is nog niet klaar, maar daarop kunnen gemeenten niet wachten. Zij moeten aan de slag met hun verordeningen waarin schaarse vergunningen worden geregeld. Over de aandachtspunten die daarbij van belang zijn is nu een factsheet beschikbaar.

Global Goals: Roadmap voor gemeenten

Lokale en regionale overheden presenteerden tijdens het High Level Political Forum over de Global Goals (11-20 juli in New York) een ‘Roadmap’ en een speciale app over het lokaliseren van de doelen.

Stand.nl: Rijksoverheid moet beter naar gemeenten luisteren

Luisteraars van het Radio1-programma Stand.nl konden vandaag reageren op de stelling 'Het Rijk moet beter luisteren naar gemeenten'. 85% van de luisteraars was het daarmee eens. VNG-voorzitter Jan van Zanen was te gast in het programma.

Brandweerkamer en bonden stellen een verkenner in

Naar aanleiding van een informeel gesprek tussen de onderhandelingsdelegatie van de Brandweerkamer en vakbonden, is besloten een onafhankelijke verkenner in te schakelen. De verkenner gaat de verschillen en/of overeenkomsten tussen beide voorstellen feitelijk in kaart brengen.

Kennisclips over Jeugdbescherming: serie voor gemeenten

Deze kennisclips geven een goed overzicht van de wettelijke verantwoordelijkheden en taken van gemeenten voor jeugdbescherming. De filmserie is gemaakt door Universiteit en Hogeschool Leiden, in opdracht van de VNG en afgestemd met gemeenten en jeugdzorgorganisaties.

Routerplanner Implementatie Omgevingswet


Lees verder