Gemeenten kopen jaarlijks voor tientallen miljarden euro’s in, daarbij zijn ze op zoek naar de beste diensten en producten. Elke gemeente heeft te maken met aanbestedingsregels, door decentrale overheden vaak genoemd als voorbeeld van Europese regeldruk. 

Oorlog Oekraïne - informatie voor gemeenten

Via de aparte pagina over de Oekraïne informeren wij u via onder meer nieuwsberichten en ledenbrieven over de gevolgen van de oorlog voor gemeenten.

Aansprakelijkheid

Gemeenten krijgen in aanbestedingsprocedures veel vragen van inschrijvers over de aansprakelijkheidsregeling in hun inkoopvoorwaarden. Een discussie liep zo hoog op dat de rechter eraan te pas moest komen en die gaf de gemeenten gelijk.

Vraag en antwoord

Aan de slag met de Gezamenlijke Gemeentelijke Uitvoering

Onderstaande projecten, programma's en diensten komen voort uit de Gezamenlijke Gemeentelijke Uitvoering (GGU). Zij helpen gemeenten de dienstverlening te verbeteren en een doelgerichte en efficiënte organisatie op te zetten.

Manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen 2016-2021

De partijen van het Manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (Manifest MVI) willen de effectiviteit en de impact van MVI vergroten.

Beter en succesvoller aanbesteden met Actieagenda

Bij aanbesteden en inkopen blijkt nog veel fout te gaan en worden ook nog veel kansen gemist. Hoe kan het beter? Ondernemers en publieke organisaties spraken 23 acties af om succesvoller aan te besteden: de Actieagenda Beter Aanbesteden. 

Publicaties & Brieven