De lokale overheid speelt, samen met kennisinstellingen en het bedrijfsleven, een cruciale rol in de versterking van de regionale arbeidsmarkt en het economische domein. Om te zorgen voor economische groei en banen blijven we investeren in een goede infrastructuur en betere digitale bereikbaarheid. De economie zal bovendien door de gevolgen van de coronacrisis ingrijpend veranderen. Gemeenten hebben de komende jaren een belangrijke rol bij een duurzaam herstel van de economie.

Gerelateerde onderwerpen

Bestuurlijk Netwerk Economie

De VNG heeft het nieuwe Bestuurlijk Netwerk Economie gevormd. Dit netwerk is de opvolger van de Taskforce economisch herstel en transitie.

Lees meer over het doel en de kernthema's van het Bestuurlijk Netwerk Economie

MEEST RECENTE DISCUSSIES OP HET VNG-FORUM

Economie

890 deelnemers | Laatst bijgewerkt op 8 september 2023 om 08:07
Nieuws

Publicatie-overzicht

Alle publicaties op het gebied van de afzonderlijke onderwerpen die vallen onder de rubriek Economie verzameld op één overzichtspagina.

Dashboard Maatschappelijke en economische veerkracht

Het dashboard Maatschappelijke en economische veerkracht op dataplatform Waarstaatjegemeente.nl biedt gemeenten concreet inzicht in sociaaleconomische thema’s. Van het aantal openstaande vacatures in een gemeente tot het aantal leegstaande winkelpanden. 

Lees meer en ga naar het dashboard of bekijk eerst de video

Zie ook