Praktijkvoorbeelden (17)

Filter resetten

VerduurSAMEN2030: Bergen(L) energieonafhankelijk

Gemeente Bergen heeft met het programma VerduurSAMEN2030 de ambitie om in 2030 energieonafhankelijk te zijn. De programmatische aanpak van VerduurSAMEN2030 is de afgelopen jaren succesvol gebleken en wordt intern geïmplementeerd binnen andere beleidsterreinen.

2023

Dataplatform duurzaam 's-Hertogenbosch activeert inwoners

Dataplatform Duurzaam 's-Hertogenbosch sluit aan bij de 4 ambities die de gemeente 's-Hertogenbosch die er uiteindelijk moet leiden tot een klimaatneutraal 's-Hertogenbosch in 2050. Het dataplatform is bedoeld om enerzijds laagdrempelig (het ziet er mooi uit en geeft direct informatie)...

2021

Duurzaam inwonersinitiatief? Jaag het AAN

Arnhem AAN is een langjarige stadscampagne over duurzame energie. Arnhem AAN is opgezet door de gemeente, maar groeit inmiddels uit tot een brede stadsbeweging.

2022

Project SCOREwater

Hoe kunnen we in de toekomst wateroverlast en watertekort beter managen? Dat is de centrale vraag binnen het project SCOREwater van de gemeente Amersfoort.

2021

Iedereen doet mee in Soest!

De gemeente Soest en haar samenwerkingspartners hebben een breed aanbod ontwikkeld om inwoners te verleiden tot energie besparen. De gemeente heeft de doelstelling om proactief naar de bewoners toe gaan en concreet handelingsperspectief bieden.

2021

Lokale kracht Molenwijk Den Haag

Het Cromvlietplein is getransformeerd tot een wijkpark met allure, een levendig en kloppend hart van de Molenwijk. Om deze ambities te realiseren, is de ‘innovatieve participatie aanpak Wijkpark Cromvliet’ ontwikkeld.

2021