embleemVS

Op 1 januari 2021 is de Wet vereenvoudiging beslagvrije voet ingegaan. De beslagvrije voet is het minimale bedrag dat inwoners bij beslag of verrekening moeten overhouden om van te kunnen leven. De afgelopen jaren ondersteunde de VNG gemeenten bij het implementeren en uitvoeren van de wet. En dat doen we nog steeds, want er zijn regelmatig nieuwe ontwikkelingen die impact hebben op de uitvoeringspraktijk.   

De ondersteuningsproducten actualiseren wij regelmatig zodat u altijd over actuele informatie beschikt.  We blijven alert op nieuwe ontwikkelingen en houden u geïnformeerd via onder andere onze website, online bijeenkomsten en de nieuwsbrief van het programma Verbinden Schuldendomein.

Zie ook

De Wet vereenvoudiging Beslagvrije voet is een van de vier wetgevingstrajecten ter ondersteuning van het voorkomen en het oplossen van de schuldenproblematiek. Lees meer over de wetstrajecten:

CONTACT

Wilt u in contact komen met andere gemeenten?

Meld u aan op het VNG Forum en kom in contact met ons en uw collega-gemeenten.

Het forum van 'de routekaart Financiële Zorgen' en van 'Armoede en schulden' treft u onder het 'Sociaal Domein'.

Iedereen die werkzaam is bij een gemeente kan toegang krijgen tot VNG-fora. Voorwaarde tot toegang is dat u gebruik maakt van het zakelijk e-mailadres van uw gemeente.

Wilt u contact met het programma Verbinden Schuldendomein?

Heeft u ideeën, tips of informatie om op te nemen in de routekaart, dan zijn die van harte welkom. Neem hiervoor contact op het met team van de routekaart.  

  • Mail naar: schulden@vng.nl
  • Bel naar: 070-373 82 32   
    (maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur)