De Algemene Ledenvergadering (ALV) is het hoogste orgaan binnen de VNG. De vergadering met alle leden van de vereniging is minimaal één keer per jaar (uiterlijk in juni), op de tweede en laatste dag van het VNG-jaarcongres. Op de ALV worden de besluiten genomen die alle gemeenten aangaan. 

Meestal komen de leden ook in het najaar een keer bijeen voor een aantal onderwerpen die alle gemeenten aangaan. Dat doen zij tijdens een Buitengewone Algemene Ledenvergadering, de BALV.

Gastgemeente worden van het VNG Jaarcongres?

Heeft u interesse om gastgemeente te worden van het VNG Jaarcongres? Wij werken met een openbare bidbook-procedure. Hoe die procedure werkt, het tijdpad, welke criteria gelden en hoe u zich aanmeldt, vindt u op onze aparte pagina hierover.

Op 4 en 5 juni 2019 was het VNG Jaarcongres 'Besturen is mensenwerk' in Barneveld. Hieronder vindt u het verslag van ons congres via nieuws, tweets, foto's en film.


Jaarcongres 2020

In 2020 is het jaarcongres op 9 en 10 juni in Westfriesland.

Nieuws

VNG Magazine en het Jaarcongres 2019

Veel aandacht voor het VNG Jaarcongres dat in Barneveld plaatsvond, inclusief een interview met een van de sprekers: burgemeester Bart Somers uit Mechelen.

In de editie van 24 mei staat een interview met burgemeester Asje van Dijk van Barneveld, de gastgemeente van het VNG Jaarcongres. Hij wil zijn collega-bestuurders graag laten zien wat Barneveld allemaal te bieden heeft.