In 2025 zijn de 21 gemeenten uit de regio Brainport Eindhoven samen met de provincie Noord-Brabant gastregio voor het VNG Jaarcongres 2025. Niet eerder kwam het voor dat zo’n grote groep gemeenten in samenwerking met de provincie het congres organiseerde. De congresdagen vinden plaats op 17 en 18 juni 2025. 

Voorzitter van de stuurgroep voor de organisatie van het VNG Jaarcongres 2025, Jeroen Dijsselbloem, is trots dat de 21 gemeenten uit de regio Brainport Eindhoven en de provincie Noord-Brabant samen het congres gaan organiseren: ‘We kijken er enorm naar uit om bestuurlijk Nederland in Brainport Eindhoven te mogen ontvangen. 

Het VNG Jaarcongres biedt onze regio de mogelijkheid om het verhaal van Brainport te vertellen. Een regio waar het fijn wonen, werken en leven is en waar we hecht samenwerken aan innovatieve oplossingen voor wereldwijde maatschappelijke vraagstukken. Dat is goed nieuws voor de economie. Maar het stelt ons als regio ook voor grote uitdagingen. Die treden we tegemoet met onze inwoners, het bedrijfsleven, het onderwijs en maatschappelijke partners. We nodigen alle VNG-congresbezoekers uit om met ons mee te denken. Want samen maken we hier de toekomst.’  

Deelsessies verspreid over de regio

De locatie voor het gezamenlijke deel van het congres en de informatiebeurs is het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven. Zo’n 60 deelsessies op de eerste dag, vinden verspreid over de regio plaats.