VNG International ondersteunt de leden van de VNG bij hun internationale samenwerking en versterkt het democratisch lokaal bestuur in ontwikkelingslanden en landen in transitie. De kwaliteit van lokaal bestuur heeft veel impact op het leven van burgers. VNG International voert een veertigtal internationale projecten en programma’s uit en zet daarbij de kennis in van de duizenden bestuurders en ambtenaren van gemeenten in Nederland.

Wat doet VNG International

Building Better Futures, zo luidt de missie van VNG International. Daarbij werkt zij samen met lokale partners, met internationale organisaties en met de grote, waardevolle achterban van alle gemeenten in Nederland. 

Lees meer over de missie en expertise van VNG International

Rol van gemeenten

VNG International is continu op zoek naar Nederlandse gemeentelijke expertise die ingezet kan worden in internationale projecten. We zien een grote meerwaarde in de inzet van ambtenaren of bestuurders uit Nederlandse gemeenten als ervaringsdeskundigen. Zij begrijpen als geen ander de uitdagingen en kansen op lokaal niveau en weten hoe te opereren in een politiek-bestuurlijke context, waarin ook verantwoording aan de inwoners moet worden afgelegd.

Lees meer over internationale gemeentelijke samenwerking via VNG International

Projecten Sint Maarten

Op 6 september 2017 raasde de orkaan Irma over Sint Maarten, kort daarna gevolgd door de orkaan Maria. De schade die de orkanen op Sint Maarten, maar ook op Saba en Sint Eustatius, achterlieten was ongekend. VNG International voert meerdere projecten uit om de eilanden te helpen in de wederopbouw.

Lees meer over de projecten

Publicaties & Brieven