Op 10 november is de Fabrique in Utrecht de basis voor het Jaarevenement van VNG Realisatie. Daar willen we graag met gemeenten in gesprek over een krachtige, lokale uitvoeringspraktijk. Wat is hierbij onze koers? En hoe houden we die vast? 

Gemeenten staan midden in de samenleving, dichtbij inwoners, studenten en ondernemers. Er ligt dan ook een grote diversiteit aan overheidstaken, waaronder maatschappelijke en organisatorische opgaven waar ook andere gemeenten mee te maken hebben. Daarom werkt VNG samen met en vóór gemeenten aan een krachtige, lokale uitvoeringspraktijk. We doen dat vanuit de Gezamenlijke Gemeentelijke Uitvoering (GGU) met een grote diversiteit aan projecten en programma’s.

Op 10 november willen we samen met gemeenten kijken hoe het daarmee gaat. Liggen we op koers? Hoe zorgen we voor verbinding met gemeenten? Op de drie evenementen van het Jaarevenement gaan we in gesprek met gemeenten over hun visie en actuele behoefte aan ondersteuning bij uw gemeentelijke dienstverlening. Daarnaast laten wij de bezoekers binnen specifieke domeinen als werk en schulden tal van mogelijkheden ervaren vanuit de uitvoeringspraktijk. 

Live studio

Voor het eerst dit jaar heeft VNG Realisatie het Jaarevenement verdeeld over drie separate programma’s. Vanuit een live studio in de Fabrique vindt het programma ‘Navigeren tot een integrale uitvoeringsagenda’ plaats. In zes korte talkshows gaan we met vooraanstaande tafelgasten in gesprek over actuele thema’s rond bedrijfsvoering, trends en ontwikkelingen voor gemeenten. In het gesprek tussen uitvoering en beleid richten we ons op visie en resultaat van een aantal beleidszaken in het kader van een integrale uitvoeringsagenda. We voorzien de uitzendingen van scherpe onderbouwing en commentaar en nodigen u van harte uit om deze online uitzending (met chatfunctie) te volgen.

Werkdomein congres: Op reis door het Werklandschap

Bij het tweede onderdeel gaan we gezamenlijk ‘Op reis door het Werklandschap’. Tijdens deze reis bezoeken we de verschillende aspecten van het Werklandschap en staan we stil bij de vraag hoe het Werklandschap kan bijdragen aan het bereiken van onze eindbestemming: een effectieve, efficiënte en eenduidige dienstverlening aan werkzoekenden en werkgevers. 'Op reis door het Werklandschap' is een uitvoeringsgericht congres. Het biedt ook handelingsperspectieven voor de uitdagingen van vandaag én in de toekomst. Het congres is vooral bedoeld voor gemeentelijke professionals binnen het werkdomein.

Drie jaar onderweg in het schuldendomein

Het derde programma is een congresspecial rond het Programma Verbinden Schuldendomein. Daarin delen we kennis en ervaringen. Wat heeft het programma voor gemeenten en inwoners opgeleverd? Hoe hebben we dat met elkaar gedaan? Hoe ziet de koers voor het vervolg eruit? En welke rol speelt de routekaart Financiële Zorgen daarin? De congresspecial met de bijbehorende workshops, paneldiscussies en best practices zijn primair bedoeld voor coördinatoren schulden bij gemeenten, IGSD’s en belastingsamenwerkingen die de contactpersonen zijn in de communicatie over de wetten en de ondersteuning die de VNG hierbij biedt.

  • Wanneer:        10 november 2022
  • Waar:              De Fabrique, Westkanaaldijk 7, 3542 DA Utrecht

Meer informatie