Op 1 januari 2024 zijn de Omgevingswet en de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (Wkb) in werking getreden. Daar hebt u als communicatieadviseur mee te maken als u gebiedsontwikkeling, participatie, vergunningverlening of dienstverlening in uw portefeuille heeft. Of als u zich als communicatieadviseur nu al bezighoudt met de communicatie rondom Omgevingswet en/of Wkb. De VNG organiseert verdiepende sessies op verschillende onderwerpen in ieder geval tot aan inwerkingtreding voor communicatieadviseurs Omgevingswet en Wkb. Aan de rechterkant in het menu vindt u de opnames en presentaties van afgelopen sessies. Hieronder vindt u de agenda van de geplande sessies. 

Agenda

Datum en tijdOnderwerp
21 mei, 11:00-12:30Participatie

Aanmelden voor het netwerk Communicatie kan via het aanmeldformulier. Na aanmelding bent u lid van het netwerk Communicatie en ontvangt u automatisch de uitnodigingen voor volgende bijeenkomsten.

Vragenuur

Elke woensdagochtend van 9:30-10:30 houdt Lotte Hoek, coördinator communicatie, een inloopspreekuur. Tijdens dit spreekuur is er ruimte om vragen te stellen en wordt u bijgepraat op de laatste actualiteiten en producten in ontwikkeling. Heeft u een vraag? Mail deze dan van tevoren naar omgevingswet@vng.nl onder vermelding van 'vragenuur communicatieadviseurs'. U kunt inloggen bij het spreekuur via deze Teamslink. Leden van het netwerk ontvangen het vragenuur ook via de mail. 

Op basis van de vragen uit het vragenuur en de vragen in de netwerksessies hebben we een Q&A gemaakt. Deze Q&A wordt regelmatig aangevuld en geüpdatet, de actuele versie vindt u op het forum communicatieadviseurs Omgevingswet. Nog geen account voor het forum? Registreer u dan eerst. Bent u al lid van het forum, maar nog niet van deze groep? De groep vindt u onder 'Leefomgeving'.