In elke provincie is nu een enthousiaste bestuurder uit een Global Goals Gemeente beschikbaar als verbinder tussen de VNG-campagne Gemeenten4GlobalGoals en de regio. Zij zijn de ogen en oren in het land en signaleren knelpunten en kansen, om zo het groeiende netwerk van Global Goals Gemeenten verder te helpen versterken.

Meer dan 100 gemeenten sloten zich inmiddels aan bij het netwerk van Gemeenten4GlobalGoals. Op heel verschillende manieren verbinden zij de lokale opgaven met de wereldwijde duurzaamheidsagenda, met oog voor de balans tussen de sociale, fysieke en economische aspecten van duurzaamheid. Denkt uw gemeente nog na over aansluiten, en bent u op zoek naar advies en ervaringen? Dan kunt u terecht bij de Gemeenten4GlobalGoals ambassadeurs. Zij zijn ook graag bereid te bespreken hoe binnen de eigen regio of provincie meer kennisuitwisseling over de Global Goals kan worden gerealiseerd.

Maak kennis met de Gemeenten4GlobalGoals ambassadeurs via dit filmpje waarin zij vertellen waarom de Global Goals een belangrijke leidraad zijn voor het werk van gemeenten.

Wilt u contact opnemen met een ambassadeur? Mail dan naar globalgoals@vng.nl

Drenthe: Kirsten Ipema, Wethouder gemeente Noordenveld

“Als Global Goals ambassadeur wil ik in Drenthe laten zien dat we samen mooie stappen kunnen zetten naar een duurzame en inclusieve samenleving. De Global Goals zijn niet van de gemeente, maar van en voor iedereen.”

Flevoland: Jan Hoek, Wethouder gemeente Almere

“Als Global Goals ambassadeur wil ik laten zien dat iedereen mee kan doen en dat een duurzame toekomst mogelijk is als we er samen de schouders onder zetten.”

Friesland: Mark de Man, Wethouder gemeente Súdwest-Fryslân

“Brede welvaart en dus het behalen van de Global Goals is relevanter dan ooit. Lokale overheden zijn de katalysatoren van verandering om de mondiale doelen te koppelen aan wat er lokaal moet gebeuren.”

Gelderland: Carol van Eert, Burgemeester gemeente Rheden

“De kracht van de Global Goals ligt in de eenvoud van de gebruikte taal en tekens die wereldwijd verstaan wordt door iedereen. Jouw rol en bijdrage aan lokale en mondiale opgaven wordt inzichtelijker.”

Groningen: Ard van der Tuuk, Burgemeester gemeente Westerkwartier

“Ik kan de Global Goals aanraden omdat het je bewuster maakt in je dagelijks handelen van het belang van duurzame ontwikkeling in deze wereld.”

Limburg: Annemarie Penn-te Strake, Burgemeester gemeente Maastricht

“Ik ben ambassadeur van de Global Goals omdat ik vind dat ik als burgemeester moet meevechten voor een betere wereld, voor de kinderen, de kleinkinderen en voor de toekomst van onze wereld.”

Noord-Brabant: Wobine Buijs-Glaudemans, Burgemeester gemeente Oss

“Wordt Global Goals gemeente, omdat we samen beter willen heropbouwen.”

Noord-Holland: Jos Wienen, Burgemeester gemeente Haarlem

“Ik ben Global Goals ambassadeur, omdat het ontzettend leuk is om samen met anderen enthousiast te werken aan de lokale vertaling van wereldwijde doelstellingen.”

Overijssel: Anja van den Dolder-Soeten, Wethouder gemeente Hellendoorn

“Wordt Global Goals gemeente: want met deze doelen kan je een verdiepingsslag maken in je gemeentelijke beleid, dat vervolgens een bijdrage kan leveren aan een sociale, economische en duurzame toekomst wereldwijd.”

Utrecht: Sander van ’t Foort, Wethouder gemeente Renswoude

“De Global Goals helpen gemeenten problemen op te lossen vanuit verschillende perspectieven.”

Zeeland: Jack van der Hoek, Burgemeester gemeente Schouwen-Duiveland

“Ik vind de Global Goals belangrijk omdat ze bijdragen aan een betere wereld, voor ons en toekomstige generaties.”

Zuid-Holland: Cor Lamers, Burgemeester gemeente Schiedam

“De Global Goals helpen gemeenten om doelen te formuleren maar vooral ook om te registreren wat de effecten van het beleid zijn.”