In elke provincie is een enthousiaste bestuurder uit een Global Goals Gemeente beschikbaar als verbinder tussen de VNG-campagne Gemeenten4GlobalGoals en de regio. Zij zijn de ogen en oren in het land en signaleren knelpunten en kansen, om zo het groeiende netwerk van Global Goals Gemeenten verder te helpen versterken.

Meer dan 100 gemeenten sloten zich inmiddels aan bij het netwerk van Gemeenten4GlobalGoals. Op heel verschillende manieren verbinden zij de lokale opgaven met de wereldwijde duurzaamheidsagenda, met oog voor de balans tussen de sociale, fysieke en economische aspecten van duurzaamheid.

Denkt uw gemeente nog na over aansluiten, en bent u op zoek naar advies en ervaringen? Dan kunt u terecht bij de Gemeenten4GlobalGoals ambassadeurs. Zij zijn ook graag bereid te bespreken hoe binnen de eigen regio of provincie meer kennisuitwisseling over de Global Goals mogelijk is.

Maak kennis met de Gemeenten4GlobalGoals ambassadeurs via dit filmpje waarin zij vertellen waarom de Global Goals een belangrijke leidraad zijn voor het werk van gemeenten.

Wilt u contact opnemen met een ambassadeur? Mail dan naar globalgoals@vng.nl

Drenthe: Kirsten Ipema, Wethouder gemeente Noordenveld

Als Global Goals ambassadeur wil ik in Drenthe laten zien dat we samen mooie stappen kunnen zetten naar een duurzame en inclusieve samenleving. De Global Goals zijn niet van de gemeente, maar van en voor iedereen.

Flevoland: Jesse Luijendijk, Wethouder gemeente Almere

Profielfoto van Jesse Luijendijk

Friesland

Interesse om Global Goals ambassadeur te worden? Mail dan naar Globalgoals@vng.nl.

Gelderland: Carol van Eert, Burgemeester gemeente Rheden

De kracht van de Global Goals ligt in de eenvoud van de gebruikte taal en tekens die wereldwijd verstaan wordt door iedereen. Jouw rol en bijdrage aan lokale en mondiale opgaven wordt inzichtelijker.

Groningen: Ard van der Tuuk, Burgemeester gemeente Westerkwartier

Ik kan de Global Goals aanraden omdat het je bewuster maakt in je dagelijks handelen van het belang van duurzame ontwikkeling in deze wereld.

Limburg

Interesse om Global Goals ambassadeur te worden? Mail dan naar Globalgoals@vng.nl.

Noord-Brabant: Wobine Buijs-Glaudemans, Burgemeester gemeente Oss

Wordt Global Goals gemeente, omdat we samen beter willen heropbouwen.

Noord-Holland: Jos Wienen, Burgemeester gemeente Haarlem

Ik ben Global Goals ambassadeur, omdat het ontzettend leuk is om samen met anderen enthousiast te werken aan de lokale vertaling van wereldwijde doelstellingen.

Overijssel

Interesse om Global Goals ambassadeur te worden? Mail dan naar Globalgoals@vng.nl.

Utrecht: Marieke Schouten

portret Marieke Schouten

Veel problemen waar we mee te maken hebben, spelen ook in andere gebieden en landen. Bijvoorbeeld slechte luchtkwaliteit, of veranderingen van het klimaat.  Die hebben veel oorzaken. De SDGs helpen ons om die complexe problemen goed aan te pakken.

Foto: Fototeam K en M

Zeeland: Jack van der Hoek, Burgemeester gemeente Schouwen-Duiveland

Ik vind de Global Goals belangrijk omdat ze bijdragen aan een betere wereld, voor ons en toekomstige generaties.

Zuid-Holland

Interesse om Global Goals ambassadeur te worden? Mail dan naar Globalgoals@vng.nl.