Op deze pagina ziet u de bevindingen van gemeenten die een VNG werkplaats Vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH)  hebben georganiseerd.

Hun bevindingen kunnen relevant zijn als u ook een werkplaats wilt organiseren of op een andere manier wilt oefenen met het omgevingsplan. Wilt u uw bevindingen ook op deze pagina delen? Mail ze dan naar omgevingswet@vng.nl.

Omgevingsdienst Achterhoek: VTH Netwerkkaart geeft totaalplaatje

In juni 2022 organiseerde Omgevingsdienst Achterhoek een werkplaats VTH met in de hoofdrol de VTH Netwerkkaart. We spraken met Erik de Greef, functioneel beheerder VTH-systeem, en Gerdo Groot Roessink, programmamanager Omgevingswet, over hun ervaringen.

VTH self-assessment gemeente Tholen

De gemeenten Tholen, Noord-Beveland en Vlissingen doorliepen in juni 2022 een self-assessment voor toezichthouding en handhaving onder de Omgevingswet. We spraken met Trudy Hertogs, juridisch adviseur handhaving van gemeente Tholen, over de ervaringen.

Werkplaats VTH gemeente Oegstgeest

De gemeente Oegstgeest is een van de 50 gemeenten en regio’s die een self-assessment voor Vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH) onder de Omgevingswet uitvoerden. We spraken met handhavingsjurist Sander Matters over de ervaringen. 

Zelf werkplaats VTH organiseren

Wilt u zelf een werkplaats VTH organiseren?