VNG Internationaal behartigt op internationaal niveau de belangen van (Nederlandse) gemeenten en stimuleert internationale kennisuitwisseling. 

Internationale gemeentelijke samenwerking via VNG International

VNG International is continu op zoek naar Nederlandse gemeentelijke expertise die ingezet kan worden in internationale projecten. We zien een grote meerwaarde in de inzet van ambtenaren of bestuurders uit Nederlandse gemeenten als ervaringsdeskundigen. Zij begrijpen als geen ander de uitdagingen en kansen op lokaal niveau en weten hoe te opereren in een politiek-bestuurlijke context, waarin ook verantwoording aan de inwoners moet worden afgelegd.

Lees meer over internationale gemeentelijke samenwerking via VNG International

VNG Fonds voor Noodhulp, Wederopbouw en Vredesbevordering

Bij sommige rampen voelen gemeenten extra grote betrokkenheid bij het getroffen gebied. Bijvoorbeeld vanwege de omvang van de ramp, of omdat relatief veel inwoners uit hun gemeente een achtergrond hebben in het rampgebied. Gemeenten willen dan ook ondersteuning bieden met noodhulp en wederopbouw. De VNG faciliteert deze behoefte door de openstelling van het VNG Fonds voor Noodhulp, Wederopbouw en Vredesbevordering.

Lees meer over het VNG Fonds

Publicaties & Brieven

Blijf op de hoogte van internationale ontwikkelingen

Welke actuele ontwikkelingen op het terrein van gemeentelijk internationaal beleid komen er op gemeenten af? U leest het in de maandelijkse nieuwsbrief van VNG Internationaal voor gemeenteambtenaren en -bestuurders.

Meld u aan